Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το αναμενόμενο δείπνο μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η επίσης αναμενόμενη κάθοδος του ερευνητικού σκάφους της ExxonMobil στο «οικόπεδο 10» της κυπριακής ΑΟΖ, τα χρέη των αρδευτικών σε αγροτικές κοινότητες και η συζήτηση που θα ξεκινήσει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αρχηγούς κομμάτων για το φάκελο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κρίνονται πολλά», γράφει στο κύριο της θέμα ότι καθοριστικό και για το Κυπριακό και για τα ενεργειακά θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο καθώς από τη μια αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί ενώ το ερευνητικό της ExxonMobil αναμένεται εντός των ωρών στο «οικόπεδο 10». Αλλού, γράφει ο Δήμος της Αγίας Νάπας αποφάσισε να ανακηρύξει ανεπιθύμητους τους «κακούς» τουρίστες, ζητώντας από τους Βρετανούς πράκτορες να μην στέλνουν χαμηλής ποιότητας νεαρούς. Σε άλλο της θέμα γράφει πως για ανθυποψήφιο του Νικόλα Παπαδόπουλου στο συνέδριο του κόμματος στο συνέδριο τον Ιούνιο.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χάος με 4,5 εκ. χρέη αρδευτικών τμημάτων», γράφει ότι η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπο για να διευθετήσει οφειλές 92 αρδευτικών τμημάτων σε αγροτικές κοινότητες. Σε άλλο του θέμα ότι ο Υπουργός Οικονομικών εξαγγέλλει την πραγματοποίηση ανεξάρτητης μελέτης ανάλυσης του οικονομικού αντικτύπου του σχεδίου πολιτογραφήσεων για επενδυτές. Αλλού, γράφει πως στην Κύπρο φτάνει την Τετάρτη ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσες με το Κυπριακό και το φυσικό αέριο να είναι στην ατζέντα του.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Καίνε τα κόκκινα δάνεια», γράφει στο κύριο του θέμα ότι στις 15 Μαρτίου οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αρχίζουν να συζητούν τον «φάκελο NPLs». Σε άλλο του θέμα γράφει ότι περίπου 50 χιλιάδες επιστολές έστειλε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων, ενημερώνοντας τους ότι φέτος θα πληρώσουν λιγότερα αποχετευτικά τέλη. Αλλού, γράφει ότι η τ/κ πλευρά επαναφέρει θέμα επιστροφής των Μαρωνιτών στα 4 κατεχόμενα χωριά τους υπό το σημερινό καθεστώς κατοχής.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Απορυθμίζεται το δημόσιο σχολείο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι δεν ικανοποιούν οι ρυθμίσεις που προτείνει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης σε μια προσπάθεια να συναινέσουν οι καθηγητές Μέσης στις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η τουρκική εισβολή με τον κυνικό κώδικα ‘κλάδος ελαίας’, στη Βόρεια Συρία σκορπά το θάνατο και Κούρδοι διαδηλωτές αναπαράστησαν την τραγωδία στη Λεμεσό. Αλλού, γράφει ότι σε αναμονή βρίσκονται όλοι για το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί με την Κυβέρνηση να το χαρακτηρίζει «βολιδοσκοπικό».

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
12/03/2018 07:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: