Οι ανθισμένες βελανιδιές με τα πολύχρωμα περιδέραια στη Νέα Ορλεάνη για “καλή τύχη”




Όποιος κάνει βόλτες στη Νέα Ορλεάνη, την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής, μέρα που στους Καθολικούς και Προτεστάντες είναι γνωστή ως Ash Wednesday, θα απορήσει με το θέαμα βελανιδιών, ολάνθιστων με χάντρες! Κρέμονται από τα κλαδιά, πολύχρωμα πλαστικά υπολείμματα των εορτασμών της προηγούμενης μέρας.

Στη διάρκεια της παρέλασης της Αποκριάς, χιλιάδες χάντρινα κολιέ πετιούνται στον αέρα και πολλά απ’ αυτά μπλέκονται στα κλαδιά των βελανιδιών που είναι δεξιά κι αριστερά του δρόμου. Το επόμενο πρωινό, σαν να πέφτει από τα καταπράσινα δέντρα μια βροχή από μωβ, χρυσά και πράσινα περιδέραια (το χρώματα συμβολίζουν δικαιοσύνη, ισχύ και πίστη, αντιστοίχως).

Βεβαίως, έχει προβλεφθεί συνεργείο που ξεκρεμάει τα κολιέ από τις βελανιδιές, αλλά κάποια μένουν, περιμένοντας το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς.

Ένα από αυτά που διατηρεί τον διάκοσμό του είναι το Χάντρινο Δέντρο στην πανεπιστημιούπολη του Tulane University. Επιστρέφοντας στη φοιτητική εστία από τις παρελάσεις της Αποκριάς, οι φοιτητές πετούν τα κολιέ που πια τους είναι άχρηστα, πάνω στο δέντρο. Τα πετούν για «Καλή Τύχη». Αν πιαστεί το κολιέ πάνω σ’ ένα κλαδί, ο φοιτητής που το πέταξε υποτίθεται ότι θα περάσει όλα τα μαθήματα!

 

14/03/2018 10:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: