Οι άμαχοι φεύγουν από την Αφρίν: Πλησιάζουν οι Τούρκοι, λέει το Συριακό Παρατηρητήριο




Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι άμαχοι στην Αφρίν και κινούνται όσο το δυνατόν ταχύτερα προς την κοινότητα Νόμπλο καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων για την κατάληψη της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περίπου 2.000 άμαχοι έχουν καταφέρει να βρουν διάδρομο ασφαλείας και να εγκαταλείψουν την πόλη.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά που μεταφέρουν αμάχους και τα προσωπικά τους είδη περίμεναν σήμερα το απόγευμα την έγκριση των κουρδικών δυνάμεων ώστε να αναχωρήσουν για τις γειτονικές κοινότητες Νόμπολ και Ζαχράα. Και οι δύο ελέγχονται από το συριακό καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η δίοδος αυτή είναι η μοναδική που έχουν πλέον οι περίπου 350.000 κάτοικοι της Αφρίν για να φύγουν, αφού οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη και απέχουν λιγότερα από δύο χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, περισσότεροι από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.

12/03/2018 17:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: