Η Άγκυρα “κατασκευάζει” σενάρια κατασκοπείας σε βάρος των Ελλήνων στρατιωτών




Επιβαρυντικά σενάρια για τους δύο Έλληνες στρατιώτες φαίνεται πως εξυφαίνει η Άγκυρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει η εθνικιστική τουρκική εφημερίδα, «Γενί Ακίτ», που επικαλείται τουρκικές πηγές ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το πρώτο σενάριο θέλει τους δύο συλληφθέντες -που ήδη κρατούνται μετά από διαταγή τουρκικού δικαστηρίου- να μην είναι στρατιώτες αλλά κατάσκοποι που φορούσαν στρατιωτικές στολές. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα πως πρόκειται για συνήθη πρακτική της χώρας μας το τελευταίο διάστημα.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως οι δύο Έλληνες στρατιώτες εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος για να έρθουν σε επαφή είτε με στελέχη των Κούρδων μαχητών της Συρία (YPG), είτε με οπαδούς του Φετουλάχ Γκιούλ. Οι τουρκικές Αρχές όπως φαίνεται ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ζήτημα συνεργασίας Ελλάδας και οπαδών του Φετουλάχ Γκιούλ, ο οποίος σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην ‘Γενί Ακίτ’ αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου –

 ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 02/03/2018 17:07 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: