Εργαζόμενοι προς μετόχους MEGA: Αποδείξτε ότι δεν κρύβεστε πίσω από προσχήματα




Σκληρή ανακοίνωση με τον τίτλο “ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ”  εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο.  Σε αυτήν  καλούν  τους μετόχους του MEGA, που εδώ και μήνες δεν έπραξαν τα δέοντα και άφησαν τελικά τον τηλεοπτικό σταθμό στην τύχη του και ένα βήμα πριν από το “μαύρο” μετά και τη σημερινή απόφαση του ΕΣΡ,  να αναλάβουν τελικά τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι“, αναφέρει η ανακοίνωση και συνέχίζει :

Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές. Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι. Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Με 6-3 η απόφαση για το “MEGA μαύρο”

Νωρίτερα σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με πλειοψηφία 6-3 αποφάσισαν να τηρήσουν κατά γράμμα τη νομοθεσία που προβλέπει διακοπή λειτουργία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας τρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του». Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη του ΕΣΡ απέρριψαν το βασικό επιχείρημα του καναλιού ότι από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου, είναι θεματικό κανάλι, γεγονός που του εξασφαλίζει εκπομπή μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες. Πλέον, το ΕΣΡ θα πρέπει να δώσει εντολή στην Digea να ρίξει το σήμα του σταθμού.

«Δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα»

Από το ΕΣΡ εξηγούσαν ότι η απόφαση να τερματιστούν οι εκπομπές του Mega ελήφθη διότι δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι των μετόχων του καναλιού ότι το Mega είναι θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: