Eπίθεση βομβιστή-καμικάζι: Ισχυρή έκρηξη στη συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Νάτζιμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, δήλωσε πριν από λίγο ότι αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε σήμερα στην περιοχή Καμπλ Μπάι, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της χώρας, κι έδωσε έναν πρώτο απολογισμό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίες.

Κατά τον Ντανίς, η επίθεση είχε στόχο ένα αυτοκίνητο που μετέφερε ξένους εργαζόμενους.

«Περί τις 09:00, έγινε μια έκρηξη κοντά σε ένα όχημα με υπαλλήλους μιας ξένης εταιρείας. Σε αυτό το στάδιο, (έχουμε πληροφορίες για) τέσσερις πολίτες τραυματίες», δήλωσε ο Ντανίς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην Καμπούλ, στη συνοικία όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες.

Σειρήνες αυτοκινήτων της αστυνομίας και ασθενοφόρων ακούγονται στην περιοχή.

Η επίθεση διαπράχθηκε δύο ημέρες μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, που οι ισλαμιστές αντάρτες απέρριψαν, και περίπου έναν μήνα μετά τη βομβιστική επίθεση με ένα ασθενοφόρο παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών στο κέντρο της Καμπούλ, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 και πλέον άνθρωποι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Aξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, λίγη ώρα αφότου ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στη συνοικία όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες.

Σειρήνες αυτοκινήτων της αστυνομίας και ασθενοφόρων ακούγονται στην περιοχή, πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί από τις αρχές πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες εξαιτίας της έκρηξης.

Η επίθεση διαπράχθηκε δύο ημέρες μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, την οποία οι ισλαμιστές αντάρτες απέρριψαν.

02/03/2018 07:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Καμπούλ, Afghanistan

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: