Επιστρέφουν μετά το Πάσχα οι θεσμοί: Έκλεισε επιτυχώς ο α’ κύκλος, λένε από το Οικονομικών




Επιτυχημένο χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο επαφών της κυβέρνησης με τους θεσμούς ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος οι δύο πλευρές έθεσαν χρονοδιάγραμμα και μέχρι την επιστροφή των θεσμών μετά το Πάσχα θα υπάρχει επικοινωνία μέσω emails ώστε να αίρονται τα εμπόδια που εμφανίζονται.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία (ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, χρέος και είδος εποπτείας μετά το μνημόνιο) στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αναφορικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να τις θεσπίσει τον Μάρτιο, ενώ μεταξύ των υπολοίπων με τεχνικές δυσκολίες περιλαμβάνονται η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η στελέχωση και λειτουργία του ΣΔΟΕ των εισαγγελέων κ.ά.

Ερωτηθείς για το πότε το ΔΝΤ ενδέχεται να ζητήσει την υλοποίηση κατά ένα έτος νωρίτερα τη μείωση του αφορολόγητου, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου δήλωσε πως θα αναμένει τα στοιχεία του α’ τριμήνου για το ΑΕΠ, που θα δημοσιοποιηθούν τον Μάιο.

01/03/2018 12:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: