Elezioni Italiane 2018: Οι εκλογές στη χώρα των illuminati, το άστρο του Λουίτζι ντε Μαγκίστρις




Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

«Το Σύνταγμα της Iταλικής Δημοκρατίας, θα  πρέπει να είναι κατανοητό, ξεκάθαρο και σαφές για όλον τον λαό που πρέπει να το καταλαβαίνει. Το Σύνταγμα, θα πρέπει να περιέχει συγκεκριμένες διατάξεις, θα πρέπει να περιορίζεται στις ουσιώδεις νόρμες της απόλυτης υπεροχής της «ηγεμονίας» της δημοκρατίας,  πάνω σε όλους τους κανόνες που διέπουν την  δημοκρατική του λειτουργία».

Η παραπάνω περιγραφή αποδίδει την έννοια, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του Ιταλικού Συντάγματος, βρίσκεται στον επίλογο της επετειακής έκδοσης του «Συντάγματος της Ιταλικής Δημοκρατίας», για τα 50α γεννέθλια της «Δημοκρατίας της Ιταλίας», τα οποία εορτάζονται με κάθε λαμπρότητα, στις 8 Μαρτίου του 1998, από το ιταλικό κράτος, στην Αιώνια Πόλη, την Ρώμη.

Η Ιταλία.

Στην Ιταλία, την Κυριακή 4 Μαρτίου, εβδομήντα χρόνια μετά από την ίδρυση της «Ιταλικής Δημοκρατίας», της «Reppublica Italiana»,διεξάγονται οι «Ιταλικές Εκλογές 2018», οι «Elezioni Italiane 2018», γεγονός σημαντικό, ως προς το ευρωπαϊκό μέλλον και τη συνέχιση ή μη της τραπεζικής κρίσης η οποία μαστίζει την τρίτη πλέον ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία, η χώρα των 60 εκατομμυρίων Ιταλών, η χώρα που τελειοποίησε την κάθε μορφή τέχνης, η χώρα της αυτοκίνησης, της μόδας, του «calcio», του «espresso» ή του «Cappuccino» της μακαρονάδας και της πίτσας, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο πολιτικό σκηνικό, ικανό για να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον ή να βυθίσει την ιταλική οικονομία, ολοένα και πιο βαθειά στο τούνελ της οικονομικής κρίσης.

Οι Ιταλοί πολίτες, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, θα μάθουν τα αποτελέσματα των «Elezioni Italiane 2018», των «Ιταλικών Εκλογών 2018», παραδοσιακά, κατά την διάρκεια της λατρεμένης ιταλικής συνήθειας, της ιταλικής «cena», γνωστής, ως του ιταλικού παραδοσιακού δείπνου.

Κατά την διάρκεια του ιταλικού δείπνου, καταναλώνονται εκατομμύρια τόνοι κάθε λογής μακαρονάδας ή πίτσας διαφόρων εκδόσεων,  με συνοδευτικό την αγαπημένη  για τους Ιταλούς ετικέτα του παγκοσμίου φήμης ιταλικού κρασιού «Brunello».

Αφρώδες ή μη, κόκκινο ή λευκό, η επιλογή του «Brunello», ανήκει στους λεπτεπίλεπτους γευσιγνώστες  Ιταλούς, όπως αποκλειστικά ανήκει η διαχείριση του αποτελέσματος των «Ιταλικών Εκλογών 2018», που αυτομάτως οδηγεί  όχι μόνο στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού αλλά και στην επόμενη μέρα της Ιταλίας.

Για τους Ιταλούς, αποτελεί παράδοση και τύπου ιεροτελεστίας, οι σημαντικότερες αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον της οικογένειας ή της ίδιας της χώρας από το πολιτικό προσωπικό, να λαμβάνονται κατά την διάρκεια της παραδοσιακής ιταλικής «cena», κατά την διάρκεια του ιταλικού δείπνου, το οποίο γεύονται μεταξύ στις [19.00“ – 20.00“] κάθε βράδυ.

Μετά το πέρας του ιταλικού δείπνου, οι Ιταλοί, όντως ήρεμοι, καλούνται να εξετάσουν σε οικογενειακό κλίμα, το κάθε είδους πρόβλημα, οικογενειακό ή πολιτικό, όπου λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν το μέλλον τους.

Η «Reppublica Italiana», το μαύρο παρελθόν και το φωτεινό μέλλον.

H «Reppublica Italiana», η «Ιταλική Δημοκρατία», ιδρύεται, στη σημερινή της μορφή, αμέσως μετά το τέλος του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου βρίσκει την Ιταλία τραυματισμένη και ηττημένη από το «φασιστικό» παρελθόν, εξαιτίας της συνεργασίας του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι με το Τρίτο Ράιχ και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τον Οκτώβριο του 1936, δημιουργείται ο άξονας της Ιταλίας του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι μαζί με την Γερμανία του Aυστριακού εγκληματία, εμπνευστή του ναζισμού , θεμελιωτή του Τρίτου Ράιχ και δολοφόνου της ανθρωπότητας Αδόλφου Χίτλερ.

Τον Σεπτέμβριο του 1940, στον ιταλογερμανικό Άξονα εντάσσεται μέσω της Τριμερής Συμφωνίας και η Ιαπωνία, δημιουργώντας τις λεγόμενες «χώρες του Άξονα», με «νονό» τον Μπενίτο Μουσολίνι και με στόχο να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.

Ο Β‘ Παγκόσμιος Πόλεμος, ξεκινάει εξαιτίας των χωρών που συγκροτούν τον Άξονα, η ανθρωπότητα, βρίσκεται στις ορέξεις των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζιστών του Αδόλφου Χίτλερ.

Η συνέχεια γνωστή, ντροπιαστική και μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.

8 Μαρτίου 1948. Η ίδρυση της «Ιταλικής Δημοκρατίας»

Η «Ιταλική Δημοκρατία», η «Reppublica Italiana», ιδρύεται στις 8 Μαρτίου του 1948,  πάνω στις στάχτες της καμένης ιταλικής γης, λίγο μετά από το τέλος του χαμένου για την Ιταλία του φασίστα Μουσολίνι,  Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου με τις καταστροφικές για όλη την ανθρωπότητα συνέπειες.

Οι  Ιταλοί, στις 8 Μαρτίου του 1948, ημέρα ίδρυσης της «Ιταλικής Δημοκρατίας», αφήνουν πίσω, μια για πάντα, το φασιστικό παρελθόν και προχωρούν στην επόμενη μέρα της ιστορίας, κάτω από τις νόρμες του «Συντάγματος της Ιταλικής Δημοκρατίας», το οποίο εξασφαλίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες και οδηγεί την Ιταλία, από το σκότος και τα φριχτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στην εποχή της νομιμότητας, της προόδου και της ευημερίας.

Η όγδοη μέρα του Μαρτίου του 1948, δεν επιλέγεται τυχαία, ως προς την αρχή της νεοσύστατης «Ιταλικής Δημοκρατίας», καθώς στις 8 Μαρτίου του 1848, στο Τορίνο, ιδρύεται το «Υποαλπικό Κοινοβούλιο του Πεδεμοντίου».

 

«Costituzione della Repubblica Italiana».

Το «Σύνταγμα της Ιταλικής Δημοκρατίας», γνωστό ως «Costituzione della Repubblica Italiana», είναι δομημένο πάνω σε νόρμες ικανές, ως προς την απόλυτη «ηγεμονία» της «Ιταλικής Δημοκρατίας».

Η «Reppublica Italiana», η «Ιταλική Δημοκρατία», είναι μια δημοκρατία τύπου προεδρευόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας», η οποία έχει ιδρυθεί, βάση του πρώτου άρθρου του «Ιταλικού Συντάγματος», πάνω στην εργασία, η δε κυριαρχία, ανήκει αποκλειστικά στον ιταλικό λαό που την ασκεί με συγκεκριμένες δημοκρατικές μορφές, πάνω στα όρια του «Συντάγματος της Δημοκρατίας».

Η «Ιταλική Δημοκρατία», όπως συνεχίζει να αναφέρει το «Ιταλικό Σύνταγμα», στα άρθρα και στις διατάξεις του, αναγνωρίζει και εγγυάται τα απαραβίαστα δικαιώματα του ανθρώπου, τόσο ως άτομο, όσο και ενταγμένης προσωπικότητας σε κοινωνικές ομάδες, όπου κρατείται η προσωπικότητά του, σέβεται δε, με κάθε τρόπο τα ατομικά δικαιώματα.

Η «Ιταλική Δημοκρατία» εποπτεύει και εξασφαλίζει την εκπλήρωση των υποχρεωτικών υποχρεώσεων της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής  αλληλεγγύης της χώρας.

Στην «Ιταλική Δημοκρατία», όλοι οι πολίτες έχουν την ίδια κοινωνική αξιοπρέπεια,  είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, χωρίς διακρίσεις φύλλου, «ράτσας», καταγωγής, θρησκεύματος, γλώσσας, πολιτικών πεποιθήσεων ή οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Η «Ιταλική Δημοκρατία», αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα στην εργασία, με το κράτος να προωθεί τις συνθήκες που καθιστούν αποτελεσματικό το δικαίωμα αυτό.

Ο δρόμος προς τις «Elezioni Ιtaliane 2018».

Την αυριανή Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, οι Ιταλοί πολίτες αλλά και οι Ιταλοί που διαμένουν στο εξωτερικό και διαθέτουν ιταλικό διαβατήριο, καλούνται να ψηφίσουν για τις «Ιταλικές Εκλογές 2018», εκλέγοντας τη νέα σύνθεση του ιταλικού κοινοβουλίου.

Το Σάββατο 3 Μαρτίου του 2018, λογίζεται για την Ιταλία επισήμως η τελευταία μέρα μιας επίπονης προεκλογικής περιόδου, η οποία ουσιαστικά αρχίζει με το δημοψήφισμα της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2016 και κλείνει με μια πρωτόγνωρη για τα ιταλικά δεδομένα κακοκαιρία, η οποία παγώνει και παραλύει ολόκληρη την χώρα.

Ο πρώην και για πρώτη φορά υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Matteo Renzi, γνωρίζει πολιτική ήττα στο προτεινόμενο, από τον ίδιο, δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου 2016, το οποίο περιλαμβάνει «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις», ικανές, εάν γινόταν αποδεκτές από τον Ιταλικό λαό, πράγμα που δεν έγινε, ως προς την αλλαγή του «Ιταλικού Συντάγματος», στον εκσυγχρονισμό του ιταλικού πολιτικού συστήματος και στην πάταξη της διαφθοράς.

Mην ξεχνάμε πως η Ιταλία είναι η χώρα της Mafia και της ναπολιτάνικης Camorra.

Ο 56ος  Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Matteo Renzi, νυν υποψήφιος πρωθυπουργός και επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος», του «Partito Democratico», πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας, χάνει το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου του 2016.

Οι  προτεινόμενες «Συνταγματικές Μεταρρύθμισες» του 56ου Ιταλού πρωθυπουργού κ. Ματτέο Ρέντσι, καταψηφίζονται από 19.376.882 Ιταλών ψηφοφόρους, σε ποσοστιαία μέτρηση από το 59,2 % του εκλογικού σώματος, έναντι του 40,8 % των Ιταλών ψηφοφόρων, ποσοστό που αριθμητικά μεταφράζεται σε 13,361,413 ψήφους, οι οποίοι στήριξαν και ψήφισαν «si» στο «ιταλικό referendum 2016».

Το απόγευμα της Δευτέρας 5ης Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Matteo Renzi, ο τέως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλικής Δημοκρατίας, με όρους «Ιταλικού Συντάγματος», il «Presidente del Consiglio dei ministri», επισκέπτεται στο παλάτι Κυρηνάλιο, το Ιταλικό προεδρικό μέγαρο, τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Matarella, υποβάλλοντας την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, ορκίζεται ως 57ος Ιταλός πρωθυπουργός, o κ. Paolo Gentiloni, στενός συνεργάτης του γραμματέα και επικεφαλής του «Partito Democratico» κ. Matteo Renzi, με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα στις «Ιταλικές Εκλογές 2018», οι οποίες διεξάγονται αύριο, Κυριακή, 4 Μαρτίου του 2018.

Με τις «Ιταλικές Εκλογές 2018», στην Ιταλία, σταματάει ένας κύκλος μη εκλεγμένων αλλά διορισμένων πρωθυπουργών, ο οποίος έχει ξεκινήσει από τις «Ιταλικές Εκλογές του 2013» και ενδεχομένως θα συνεχιστεί ένας νέος κύκλος διορισμένων πρωθυπουργών, με διαφορετικό, αυτή τη φορά, ιδεολογικό πρόσημο.

Το αποτέλεσμα των «Ιταλικών Εκλογών 2018», ο 58ος  επόμενος Ιταλός Πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας τους ακριβείς όρους του «Ιταλικού Συντάγματος», ο επόμενος Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου, στα ιταλικά, «Presidente del Consiglio dei ministri», όπως και η σύνθεση της νέας Ιταλικής κυβέρνησης, αναμένονται με ιδιαίτερη προσμονή  από τις Βρυξέλλες, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρώμη, Λάτσιο,  Ιταλία .«Elezioni Italiane 2018» – «Ιταλικές Εκλογές 2018».

Η Ιταλία στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα, βιώνει, από τον ιταλικό βορρά, μέχρι τον ιταλικό νότο, μια πρωτόγνωρη για τα ιταλικά δεδομένα κακοκαιρία.

Η χιονισμένη και προς το παρόν αποκλεισμένη Ρώμη, όντως ασυνήθιστες εικόνες για τους Ρωμαίους και τους Ιταλούς, είναι έτοιμη, το βράδυ της αυριανής Κυριακής 4 Μαρτίου του 2018, να υποδεχθεί το αποτέλεσμα των «Elezioni Ιtaliane 2018», ή αν προτιμάτε στην ελληνική έκδοση των «Ιταλικών Εκλογών 2018».

Αύριο, οι Ιταλοί πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για τις «Ιταλικές Εκλογές 2018».

Στις «Elezioni Italiane 2018», τις « Ιταλικές Εκλογές του 2018», δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εκ των 60 εκατομμυρίων Ιταλών πολιτών, αλλά και των Ιταλών κάτοικων του εξωτερικού, – μόνο στις Η.Π.Α., υπολογίζεται πως ζουν είκοσι εκατομμύρια Ιταλών μεταναστών πρώτης, δεύτερης ή τρίτης γενιάς -, συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν την ιταλική ταυτότητα ή το ιταλικό διαβατήριο.

Το παράδοξο είναι πως στις «Ιταλικές Εκλογές 2018» ψηφίζουν και οι κάτοικοι της πόλης «Καμπιόνε ντ‘ Ιτάλια», «Campione dItalia», η οποία ανήκει μεν στην Ιταλία,  αλλά βρίσκεται σε ελβετικό έδαφος.

Οι  Ιταλοί πολίτες, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου του 2018, θα αρκεστούν να μάθουν μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα των «Ιταλικών Εκλογών 2018», καθώς είναι δύσκολο ως ενδεχόμενο, βάση του ιταλικού εκλογικού νόμου και των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, ο σχηματισμός μονοκομματικής κυβέρνησης πλειοψηφίας.

Το ιταλικό εκλογικό σύστημα.

Στη «Reppublica Italiana», την «Ιταλική Δημοκρατία», συναντάμε το πολιτικό σύστημα του «τέλειου διθαλαμισμού», μια μικρογραφία παραλλαγής του αμερικάνικου πολιτικού συστήματος.

Για να σχηματιστεί η ιταλική κυβέρνηση, θα πρέπει ο εντελοδόχος Πρωθυπουργός ή βάση «Ιταλικού Συντάγματος», ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών , «Presidente del consiglio dei ministri», να διαθέτει την πλειοψηφία τόσο στην «Αίθουσα των Αντιπροσώπων», την «Camera dei Deputati» όσο και στην «Camera dei Senatori» την «Αίθουσα της Γερουσίας».

Η πλειοψηφία «maggioranza» στο «ιταλικό κοινοβούλιο», «Parlamento d`Italia»,  μεταφράζεται στο 55% του συνόλου των εδρών, ξεχωριστά για κάθε μια, στις δύο αίθουσες του κοινοβουλίου.

Τα μέλη της «Αίθουσας των Αντιπροσώπων» και της «Αίθουσας της Γερουσίας», είναι ισοδύναμα σε ισχύ, πλην ορισμένων ψηφοφοριών, όπως π.χ. στην έγκριση του προϋπολογισμού, απαιτείται η πλειοψηφία και των δύο αιθουσών, ώστε ο εντολοδόχος «Πρωθυπουργός», ή «Πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών» να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στις «Ιταλικές Εκλογές 2018», συμμετέχουν είτε κομματικοί συνασπισμοί, είτε μεμονωμένα κόμματα που διεκδικούν την πλειοψηφία ή την είσοδο στο «ιταλικό κοινοβούλιο», αρκεί να περάσουν το όριο που υπολογίζεται διαφορετικά για την «Αίθουσα  των Αντιπροσώπων» και διαφορετικά για την «Αίθουσα της Γερουσίας».

Υπάρχει μια διάκριση και μια περιπλοκότητα, ως προς τον υπολογισμό του ορίου για την είσοδο στο Ιταλικό κοινοβούλιο, καθώς για την είσοδο στην  «Αίθουσα  των Αντιπροσώπων», το σύνολο των ψήφων προσμετρείται βάση «πανιταλικού» συνόλου, ενώ για την είσοδο στην «Αίθουσα της Γερουσίας», λαμβάνεται υπόψη μόνο το σύνολο των ψήφων από τις εκλογικές περιφέρειες και ποικίλει ανά περίπτωση καθώς το όριο εκλογής κυμαίνεται, μεταξύ του 3%, του 8% και φτάνει σε πανιταλικό επίπεδο σε ειδικές περιπτώσεις στο 20 %.

«Bonus» εδρών.

Το πρώτο κόμμα ή ο πρώτος συνασπισμός κομμάτων, θα λάβει μπόνους εδρών συγκεκριμένου αριθμού που απαιτείται ώστε να φθάσει το 55% των εδρών, μέχρι δηλαδή, ο νικητής των εκλογών να συμπληρώσει έναν αριθμό 350 αντιπροσώπων από τα 630 ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία της «Αίθουσας των αντιπροσώπων» και επίσης αντίστοιχο ποσοστιαίο νούμερο, ώστε ο νικητής των ιταλικών εκλογών να αποκτήσει το 55% του συνόλου των εδρών της «Αίθουσα της Γερουσίας», η οποία αριθμεί 350 μέλη.

Το Ιταλικό Κοινοβούλιο. Ιl parlamento.

Στο δεύτερο μέρος του «Ιταλικού Συντάγματος», που τιτλοφορείται ως η «Παραγγελία της Δημοκρατίας», με τίτλο «Parlamento», το «Κοινοβούλιο», στον πρώτο τομέα,  περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η λειτουργία του «Ιταλικού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με το άρθρο 55 του «Ιταλικού Συντάγματος», το «ιταλικό κοινοβούλιο» αποτελείται από την Camera dei deputati, την «Αίθουσα των αντιπροσώπων», αριθμεί 630 μέλη και  την Camera del Senato, την «Αίθουσα της Γερουσίας», η οποία αριθμεί 350 μέλη.

Στη «Reppublica Italiana», την «Ιταλική Δημοκρατία», επικρατεί το πολιτικό σύστημα του τέλειου διθαλαμισμού στο «Ιταλικό Κοινοβούλιο», με τις δύο αίθουσες, αυτής των αντιπροσώπων και αυτής των γερουσιαστών να είναι  ισοδύναμες ως προς την τελική απόφαση που απαιτεί η ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης , «fiducia del governo». Η Ιταλία, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που το πολιτικό της σύστημα, αν και μορφής προεδρευόμενης  δημοκρατίας και όχι προεδρικής, πλησιάζει σε αρκετό βαθμό το αμερικανικό, το απόλυτο δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Camera dei deputati. H «Αίθουσα των αντιπροσώπων».

Στην Camera dei deputati, την «Αίθουσα των αντιπροσώπων», του ιταλικού κοινοβουλίου, η εκλογή είναι καθολική και γίνεται με άμεση και παγκόσμια ψηφοφορία των Ιταλών πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας. Ο αριθμός των εκλεγμένων  Ιταλών στην «Αίθουσα των αντιπροσώπων» ανέρχεται στα 630 μέλη, δικαίωμα εκλογής έχουν όσοι έχουν  συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.  Η διάρκεια της θητείας ορίζεται στα πέντε (5) έτη.

Η  Camera del Senato. Η «Αίθουσα της Γερουσίας».

Στην Camera del Senato, την «Αίθουσα της Γερουσίας», η εκλογή των μελών γίνεται από την βάση των περιφερειών της Ιταλίας. Τα μέλη της «Αίθουσα της Γερουσίας» είναι 350 και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο συνέχεια της ιστορικής «Ρωμαϊκής Συγκλήτου».

Καμία  εκ των περιφερειών δεν μπορεί να έχει παραπάνω από επτά (7) εκλεγμένους γερουσιαστές.  Τα μέλη της «Αίθουσας της Γερουσίας», εκλέγονται καθολικά, απαιτείται να έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής, εκλέγονται μέσα από την άμεση και παγκόσμια ψηφοφορία των Ιταλών ψηφοφόρων που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας. Δικαίωμα δια βίου μέλους στην «Αίθουσα της Γερουσίας», έχει όποιος έχει χρηματίσει Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, χωρίς όμως  να έχει προηγουμένως παραιτηθεί.

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, «Il Presidente della Reppublica Italiana», έχει το δικαίωμα να νομιμοποιήσει, ως γερουσιαστές δια βίου ζωής, πέντε Ιταλούς πολίτες οι οποίοι έχουν τιμήσει την πατρίδα τους, στους τομείς της κοινωνίας, της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων.

Τα μέλη στην  «Αίθουσα των αντιπροσώπων» και στην «Αίθουσα της Γερουσίας», είναι εκλεγμένα για πέντε χρόνια, δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της θητείας, παρά μόνο στην περίπτωση πολέμου.

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση των «δυο αιθουσών» του «ιταλικού κοινοβουλίου», πρέπει να γίνει μέχρι την συμπλήρωση των είκοσι ημερολογιακά ημερών, από τις ιταλικές εκλογές.

Η διάρκεια των διερευνητικών εντολών ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης ορίζεται στις δεκαεννέα μέρες. Την εικοστή ημέρα από το πέρας των εκλογών, θα  πρέπει να συνέλθει σε συνεδρίαση το σύνολο του σώματος των «δυο αιθουσών» του «ιταλικού κοινοβουλίου».

Κάθε μέλος του «Κοινοβουλίου» αντιπροσωπεύει το «Έθνος» και ασκεί τα καθήκοντά του αυτόνομα.

Τα μέλη των δυο «Αιθουσών του Ιταλικού κοινοβουλίου», δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο εντολοδόχο πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών «Presidente del Consiglio dei ministri» και στην κυβέρνηση που αυτός παρουσιάζει.

 «Elezioni Italiane 2018» – «Ιταλικές Εκλογές 2018». Ποιοι διεκδικούν την είσοδο στο «Palazzo Montecitario». Η κατανομή των εδρών στις «Ιταλικές Εκλογές 2013».

Αύριο, Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις «Ιταλικές Εκλογές 2018», συνασπισμοί κομμάτων ή μεμονωμένα κομματικά κόμματα, διεκδικούν την είσοδο στις «δυο αίθουσες», των αντιπροσώπων και της γερουσίας που βρίσκονται μέσα  στο «Palazzo Montecitario», στο «Παλάτι Μοντετσιτάριο», της «Piazza del Parlamento», την «πλατεία του Κοινοβουλίου» στην Ρώμη  και στεγάζει το ιταλικό Κοινοβούλιο.

Σημείωση :  Ο πίνακας που ακολουθεί μας δείχνει τους βασικούς κομματικούς σχηματισμούς αλλά και τους προτεινόμενους υποψηφίους που διεκδικούν την είσοδο, την πλειοψηφία και την πρωθυπουργία στις «Ιταλικές Εκλογές 2018». Είναι διακριτή και η κατανομή των εδρών στις δύο αίθουσες του Ιταλικού Κοινοβουλίου στις τελευταίες «Ιταλικές Εκλογές 2013».

 

«Ιταλικές Εκλογές 2018» Συνασπισμοί  κομμάτων/ Κόμματα Υποψήφιος Πρωθυπουργός  

 

Έδρες στην «Αίθουσα  των Αντιπροσώπων»

Έδρες στην «Αίθουσα της Γερουσίας»
Συνασπισμός  της Κεντροαριστεράς,

« Δημοκρατικό Κόμμα PD»,SEL, SVP, Patt, Upt, IMLC

 

Ματτέο Ρένζι 345 123
Δεξιάς /Ακ

«Forza Italia / Berlusconi, Lega di Nord/ Salvini, Fratelli d‘ Italia

 

Δεν έχει οριστεί 125 117
Κίνημα των 5 αστέρων

«Movimento di  5 Stelle» 

Λουίτζι Ντι Μάιο 109 54
Κίνημα Ελεύθεροι & Ίσοι

«Liberi  e uguali»

 

Πιέτρο Γκράσο
Φασιστική ακροδεξιά

«Forza Nuova»

 

Σημείωση ΙΙ: Το προσωποπαγές  κόμμα του τέως πρωθυπουργού κ. Μάριο Μόντι, «Με τον Μάριο Μόντι», συμμετείχε στις «Ιταλικές εκλογές 2013» και διέθετε 47 έδρες στην «Αίθουσα των Αντιπροσώπων» και 19 έδρες στην «Αίθουσα της Γερουσίας».

Η πάλαι ποτέ αποσχιστική «Λέγκα του Βορρά», «Lega Di Nord», του επικεφαλής κ. Ματέο Σαλβίνι, συνεργάζεται με τον κεντροδεξιό σχηματισμό του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διαθέτει 18 έδρες στην «Αίθουσα των Αντιπροσώπων»  και 19 έδρες στην «Αίθουσα της Γερουσίας». Ο κ. Ματέο Σαλβίνι ενδέχεται να προταθεί ως εντολοδόχος πρωθυπουργός από τον επικεφαλής του κεντροδεξιού / ακροδεξιού συνασπισμού κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εάν και εφόσον ο κεντροδεξιός συνασπισμός νικήσει στις «Ιταλικές Εκλογές 2018». Η ιταλική κεντροδεξιά/ακροδεξιά δεν έχει ορίσει υποψήφιο πρωθυπουργό, έστω και αν ο τέως ιδιοκτήτης της Μίλαν κ. Μπερλουσκόνι εκφράζεται υπερ συνεργατών του.

Ιταλική #ίντριγκα.

Η ίντριγκα, λέξη ιταλική, και απλά για την ιστορία αναφέρουμε πως ο θριαμβευτής των «Ιταλικών Εκλογών του 2013», ο κεντροαριστερός υποψήφιος, τέως δήμαρχος της Ρώμης κ. Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση, παραδίδει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χάνει τον έλεγχο του Δημοκρατικού Κόμματος «PD», από τον μετέπειτα πρωθυπουργό και τέως δημάρχου της Φλωρεντίας κ. Ματτέο Ρέντσι. Λέτε να επαναληφθεί το συγκεκριμένο «ιντριγκαδόρικο» σκηνικό ;

Η επόμενη μέρα των «Ιταλικών εκλογών 2018».

Αν και έχω περάσει μέρος  των φοιτητικών μου χρόνων στην Ιταλία, δεν μπορώ να σας μιλήσω με ακρίβεια για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, όμως η καταγραφή των δημοσκοπήσεων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έδειξε πως το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, θα διεξαχθεί ένα σκληρό εκλογικό ντέρμπι, ενδεχομένως με συστατικά κινηματογραφικού «θρίλερ»,  ως προς τον νικητή, όχι τον πρωθυπουργό, των «Ιταλικών Εκλογών 2018».

Για την Ιταλία, αύριο φθάνει στο τέλος μια δύσκολη προεκλογική περίοδος, μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεντρικά ζητήματα την ιταλική τραπεζική κρίση, την υψηλή ανεργία, τον υψηλό δείκτη ροών μετανάστευσης από τις χώρες της Αφρικής, αλλά και το επεισόδιο Ιταλών ακροδεξιών με Νιγηριανούς μετανάστες, όταν στην πόλη της Ματσεράτα, Ιταλός πολίτης, μέλος της ακροδεξιάς – φασιστικής οργάνωσης, «Forza Nuova», πυροβόλησε ενάντια σε Νιγηριανούς μετανάστες, με την αιτιολογία πως το προηγούμενο διάστημα, Νιγηριανοί μετανάστες είχαν δολοφονήσει τη φίλη του.

«Λένε πως»…

… Οι Ιταλοί κεντροαριστεροί του «Δημοκρατικού Κόμματος» του επικεφαλής και υποψηφίου πρωθυπουργού κ. Ματτέο Ρέντσι, έχουν υποστεί ισχυρή πτώση στις δημοσκοπήσεις, εξαιτίας της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν, αλλά και το χαμένο «Ιταλικό referendum» δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου 2016.

O κεντροδεξιός σχηματισμός του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι με κύριο εταίρο τον  κ. Ματτέο Σιλβάνι, της πάλαι ποτέ αποσχιστικής «Λέγκα του Βορρά», «Legga di Nord», παρουσιάζεται ικανός, ως προς την νίκη στις εκλογές της αυριανής Κυριακής.

Το «Κίνημα των πέντε αστέρων» του ηθοποιού κ. Μπέμπε Γκρίλο, ο οποίος έχει ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον τριαντάρη κ. Λουίτζι Ντι Μάιο, έναν νέο πολιτικό, βουλευτή του κινήματος των 5 αστέρων από τη Napoli, προηγείται των δημοσκοπήσεων και όλα δείχνουν πως θα είναι το μονοπρόσωπο κόμμα που θα επικρατήσει στις εκλογές.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του «Κινήματος των 5 Αστέρων», ο νεότερος υποψήφιος πρωθυπουργός στην ιστορία του δυτικού κόσμου κ. Λουίτζι Ντι Μάιο, με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου.

… «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Τα δύσκολα για την Ιταλία, αρχίζουν, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος των «Ιταλικών Εκλογών 2018», το βράδυ της Κυριακής 4 Μάρτη 2018,  κατά την διάρκεια του επίσημου ιταλικού δείπνου.

Οι πολιτικοί αναλυτές που ασχολούνται με τις ιταλικές εκλογές, γνωρίζουν πως και επίσημα οι επόμενες τουλάχιστον 20 μέρες, όπως το Σύνταγμα απαιτεί, η κεντρική πολιτική σκηνή της «ιταλικής μπότας», θα έχει περάσει στην εποχή της «ίντριγκας»,  μέχρι  την μέρα της πλήρους «αξιοποίησης» των διερευνητικών εντολών και τη στιγμή που θα φτάσει προς ψήφιση στο «Ιταλικό Κοινοβούλιο», το όνομα του νέου Ιταλού Πρωθυπουργού και της σύνθεσης της νέας Ιταλικής κυβέρνησης.

Οι δύο αίθουσες του «Iταλικού Κοινοβουλίου» συνεδριάζουν βάση του Συντάγματος για πρώτη φορά είκοσι μέρες μετά από την μέρα διεξαγωγής των εκλογών. Στην Ιταλία, πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος διαβούλευσης ώστε να σχηματιστεί η νέα ιταλική κυβέρνηση, ενδεχομένως ο χρόνος αυτός να φτάσει τον αντίστοιχο χρόνο, ως προς την διαπραγμάτευση, της Γερμανίας.

Ο φόβος για μια ακυβέρνητη Ιταλία, μέσα στην δίνη της τραπεζικής κρίσης, είναι ορατός όσο ποτέ.

… Η επόμενη μέρα των «Ιταλικών Εκλογών 2018», θα κρίνει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπως τονίζουν οι διεθνείς αναλυτές, τη συνέχιση ή μη της οικονομικής κρίσης, η οποία  εδώ και οκτώ χρόνια, «μαστίζει», αρκετές οικονομίες της νότιας Ευρώπης.

Οι «Ιταλικές Εκλογές 2018», θεωρούνται σημαντικές, από το σύνολο των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ως προς τη συνοχή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μη ξεχνάμε, πως μετά το #Brexit, η Ιταλία, αν και βρίσκεται μέσα στη δίνη της τραπεζικής κρίσης, είναι η τρίτη πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των «Ιταλικών Εκλογών 2018», όχι όμως τον επόμενο Ιταλό πρωθυπουργό.

«Η υπομονή είναι αρετή».

Ετοιμαστείτε να απολαύσουμε το μεγαλείο που προσφέρει στο πολιτικό «gambling» των διερευνητικών εντολών η ιταλική ίντριγκα.

Μικρές αλλά σημαντικές νόρμες

Το κενό του ιταλικού πολιτικού συστήματος, κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο, εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, ως προς την πολιτική του ανάδειξη, ο νυν υποψήφιος πρωθυπουργός και επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος», τέως Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας κ. Ματέο Ρέντσι.

Στις 24 Απριλίου του 2013, ορκίζεται 55ος  Ιταλός πρωθυπουργός, όχι ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης κ. Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο κεντροαριστερός νικητής των «Ιταλικών Εκλογών 2013», αλλά ο κ. Ενρίκο Λέτα, στενός συνεργάτης του «καβαλιέρε» Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2014, ο κ. Ματτέο Ρέντσι ορκίζεται 56ος Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαδέχεται τον τέως πρωθυπουργό κ. Ενρίκο Λέτα, έχοντας προηγουμένως εξαφανίσει από το κεντρικό πολιτικό παιχνίδι, τον σύντροφό του, θριαμβευτή των «Ιταλικών Εκλογών 2013» κ. Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, ορκίζεται 57ος  πρωθυπουργός, ο κ. Πάολο Τζεντινόλι, στενός συνεργάτης του 56ου  Ιταλού πρωθυπουργού κ. Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος παραιτείται, εξαιτίας του χαμένου «referendum» της Κυριακής 4ης  Δεκεμβρίου του 2017, για τις προτεινόμενες «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις» και τον εκσυγχρονισμό του Ιταλικού Κράτους.

Ο κ. Paolo Gentinoli, o 57ος  πρωθυπουργός της «Reppublica Italiana», της «Δημοκρατίας της Ιταλίας», οδηγεί την Ιταλία στις «Ιταλικές Εκλογές 2018» της Κυριακής 4 Μαρτίου του 2018.

Ο Ιταλικός λαός, οι  ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές αλλά και η παγκόσμια κοινότητα πολιτικών και πολιτών, περιμένουν να γνωρίσουν τον 58ο Ιταλό Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλικής κυβέρνησης που θα προκύψει, από τις εκλογές της Κυριακής 4 Μαρτίου του 2018.

… «εν κατακλείδι»

Ποια θα είναι η σύνθεση του νέου «Ιταλικού κοινοβουλίου», το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου 2018, στις δυο ισοδύναμες αίθουσες του «Ιταλικού Κοινοβουλίου», αυτής των αντιπροσώπων και αυτής της Γερουσίας, στο νέο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της κάλπης των «Ιταλικών Εκλογών 2018» ;

Θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού, ο 31 ετών υποψήφιος του κινήματος 5 αστέρων κ. Λουίτζι ντι Μάιο, προερχόμενος από τη Napoli, ή θα αρκεστεί απλά στον ρόλο του νικητή των «Iταλικών Εκλογών 2018» ;

Θα πάρει την προσωπική «ρεβάνς», ο 56ος Ιταλός πρωθυπουργός κ. Ματτέο Ρέντσι επιστρέφοντας στην πρωθυπουργία της Ιταλίας ή το πολιτικό του άστρο σβήνει μέσα στις έντονες διεργασίες και στις ίντριγκες που παρατηρούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς ;

Θα επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό, ο «καβαλιέρε», ο τέως πρωθυπουργός κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην ιδιοκτήτης της Μίλαν και επικεφαλής και ιδιοκτήτης της «Forza Italia» ή το σκάνδαλο με την ανήλικη Μαροκινή πόρνη θα βάλει ταφόπλακα στη πολιτική του καριέρα και στο όνειρο της επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ιταλίας ;

Στα σίγουρα : Σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεκινάει η μεγαλύτερη «πολιτική ίντριγκα» του δυτικού πολιτικού κόσμου, με επίκεντρο τη χώρα των «illuminati» και τις ευλογίες της Αγίας Έδρας.

Το άστρο του Luigi de Magistris.

Υστερόγραφο : Δεν γνωρίζω ώστε με ακρίβεια να προβλέψω το όνομα του 58ου Ιταλού πρωθυπουργού, όμως με σιγουριά και αστροφυσική ακρίβεια, μπορώ να σας αναφέρω πως στον κεντρικό ιταλικό πολιτικό ουρανό «ανεβαίνει» το αστέρι του κεντροαριστερού δημάρχου της Napoli κ. Λουίτζι ντε Μαγκίστρις.

Ο Luigi de Magistris, ο 51ος  ετών, πρώτος πολίτης της Napoli, της πρωτεύουσας του ιταλικού νότου, είναι ο μόνος φοιτητής που τελείωσε τη Νομική σχολή του Φεντερίκου του 2ου , του παλαιότερου πανεπιστημίου του κόσμου, ακριβώς στα τέσσερα χρόνια, με βαθμό πτυχίου [110 / 110], με τόνο και κάτοχος του τιμητικού τίτλου του «μάγου» της νομικής επιστήμης.

Τι λέτε, θα είναι ο Luigi De Magistris, o  νέος «μάγος» της κεντρικής ιταλικής πολιτικής σκηνής που με τα «μαγικά» του θα οδηγήσει την Ιταλία, ξανά, στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας ;

PS 1)   Η ιστορία πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και της ιταλικής ίντριγκα.

PS2)   Η ώρα της διαπλοκής και των «illuminati» πλησιάζει.

Κυρίες και κύριοι,

Οι «Iταλικές Εκλογές 2018» έφτασαν. Oι #Εlezioni_Italiane2018 είναι εδώ.

Arrivederci

  • Ο συγγραφέας έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Napoli και της Macerata.

«Αφιερωμένο στους Έλληνες φοιτητές της Ιταλίας, ειδικά της σειράς εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιταλικά ιδρύματα, του ακαδημαϊκού έτους [1996-1997]».

Πηγή: «Costituzione della Repubblica», 50° Anniversario della Reppublica Italiana, Edizioni Simone, 1998. «Σύνταγμα της Δημοκρατίας», επετειακή συλλεκτική έκδοση για τα 50α γενέθλια της «Ιταλικής Δημοκρατίας».

  • Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής
  • @mail: [email protected]
  • Twitter: TsiloyannisAnd

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: