“Έφυγε” η πρέσβειρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, Ζακλίν Ζιράρ Καραγιώργη




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια της Κυβέρνησης στην οικογένεια της Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη, δηλώντας θλίψη για το θάνατο της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Προδρόμου στη δήλωση του, επισημαίνει ότι η Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη, αρχαιολόγος και η ίδια, η οποία στο πλευρό του συζύγου της, κορυφαίου αρχαιολόγου Βάσου Καραγιώργη είχε τη δική της πολύ σημαντική κατάθεση με ερευνητικό έργο, πραγματείες και δημοσιεύσεις στον χώρο της αρχαιολογίας και για γενικότερα κυπρολογικά θέματα.

«Ξεκινώντας από την επιστημονική ειδίκευσή της στην Αφροδίτη της Κύπρου, η Ζακλίν Ζιράρ – Καραγιώργη έγινε και Κύπρια από επιλογή και αγάπησε τη χώρα μας», προσθέτει ο Εκπρόσωπος.

Περαιτέρω αναφέρει ότι λειτούργησε ως Πρέσβειρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, αλλά και ως δραστήριος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Κύπρο και τη Γαλλία και συμπληρώνει ότι πρέπει, επίσης, να αναγνωρισθεί και η ξεχωριστή συμβολή της στις γαλλο-κυπριακές σχέσεις και στην ενίσχυση της γαλλοφωνίας στην Κύπρο, με ανάλογο παιδαγωγικό έργο.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/03/2018 15:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: