Δις ισόβια στον Λέκτορα που δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγό του και την γιαγιάς της




Ο Λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος -χωρίς ελαφρυντικά- για τη δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, καταδικάστηκε σε κάθειρξη δις ισόβια.

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε έπειτα από 8ωρη διάσκεψη τακτικών δικαστών και ενόρκων, ενώ ήταν ομόφωνη ως προς την ενοχή και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών.

Ο 46χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος από την αρχή αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, έδειξε να εκπλήσσεται με την απόφαση του δικαστηρίου. Μονολογώντας αναρωτιόταν «χωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;».

Την ενοχή του για τους δύο θανάτους είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας, Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα νομικά και ιατρικά χρονικά». «Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» τόνισε η ίδια κατά την αγόρευσή της αναφερόμενη στον κατηγορούμενο γεωλόγο και πρόσθεσε: «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ’ αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού. Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας που προφυλακίστηκε τον Γενάρη του 2016. Έκτοτε κρατείται στις φυλακές, εκεί όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής του.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

15/03/2018 22:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: