Διάσκεψη δημάρχων της ΕΕ για την αστική άμυνα κατά της τρομοκρατίας




Η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών διοργανώνουν σήμερα από κοινού Διάσκεψη των Δημάρχων της ΕΕ με θέμα “Η οικοδόμηση της αστικής άμυνας κατά της τρομοκρατίας: διδάγματα από τις πρόσφατες επιθέσεις”.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και χρήσιμων λύσεων για την ενίσχυση της προστασίας των δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής λύσεων “ασφάλειας από το σχεδιασμό”.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν επίσης μέτρα για την ενίσχυση της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης σε τοπικό επίπεδο, της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – με βάση το πρόσφατα συσταθέν Φόρουμ Επιχειρηματιών – καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο των διαφόρων χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ για τη στήριξη της προστασίας των δημόσιων χώρων, που παρουσίασε η Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2017, η Διάσκεψη θα συγκεντρώσει δημάρχους και εκπροσώπους από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μαζί με εκπροσώπους των εθνικών αρχών χάραξης πολιτικής από δίκτυα πόλεων και μέλη της Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Επιτροπή Ιθαγένειας, Διακυβέρνησης, Θεσμικών και Εξωτερικών Υποθέσεων (CIVEX).

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gérard Collomb, ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi, ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, ο Andy Burnham, ο δήμαρχος Mechelen, ο Bart Somers, η δήμαρχος του Όσλο Marianne Borgen και ο υπουργός εσωτερικών του Βερολίνου, Torsten Akmann. Σε συνέχεια της Διακήρυξης της Νίκαιας της 29ης Σεπτεμβρίου 2017, η Διάσκεψη θα αντλήσει διδάγματα από τις πρόσφατες επιθέσεις και θα προσδιορίσει τις ορθές πρακτικές που αναδύονται σε πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο-Βρυξέλλες
08/03/2018 09:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: