Διακοπή πρωταθλήματος επ’ αόριστον: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είπε ο Βασιλειάδης




Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως  μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κάνει βήμα πίσω από την προσπάθεια εξυγίανσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ειδικότερα ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την επ’ οριστον διακοπή του πρωταθλήματος, με παράλληλη μέριμνα όμως για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω», ήταν το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Βασιλειάδης.

Όπως πρόσθεσε, «αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος -άλλωστε είναι το τελευταίο που μας απασχολεί- το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού για να συμπληρώσει: «Κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων, υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα».

Ο κ. Βασιλειάδης είπε πως «τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσω συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την Ομοσπονδία, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ και δεν θα ξανάεκκινήσει (το πρωτάθλημα) εάν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες».

Και, όπως διευκρίνισε, «δεν κάνουμε πίσω συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση εάν επίκειται ένα ποδοσφαιρικό Grexit απάντησε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι. Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», διεμήνυσε.

Στο ερώτημα που δέχθηκε, αν θα απαγορευθεί η οπλοφορία στα γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε χαρακτηριστικά, «φού φτάσαμε να μιλάμε για όπλα…», υπογραμμίζοντας ότι οι ποινές θα αυστηροποιηθούν και θα εφαρμόζονται για όλους. Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασε η ΟΥΕΦΑ στις εικόνες της Κυριακής, σημείωσε ότι «είναι σοκαρισμένη όπως όλοι μας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα».

12/03/2018 14:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: