Δεν μπορούμε να αθωώνουμε το εγκληματικό βασίλειο του Ερντογάν, δηλώνει η Θεοχάρους




Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους δήλωσε, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στην συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία ότι “δεν μπορούμε να αθωώνουμε συνεχώς το εγκληματικό βασίλειο του Ερντογάν”.

Η κ. Θεοχάρους είπε πως αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια αληθινή γενοκτονία. Τα όσα συμβαίνουν στη Γούτα είναι τραγικά αλλά όσα συμβαίνουν στο Αφρίν είναι τραγικότερα, ανέφερε.

Είπε πως οι Κούρδοι υφίστανται μαζικές σφαγές, είναι μόνοι χωρίς υποστήριξη και “αφού πολέμησαν γενναία το Ισλαμικό Κράτος τώρα τους εγκαταλείψαμε να υφίστανται την επιδρομή και τις φρικαλεότητες του Ερντογάν και του τουρκικού στρατού, ο οποίος επιτίθεται με ευρωπαϊκά άρματα όπλα, ευρωπαϊκά όπλα, ευρωπαϊκά κανόνια”.

Ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να σταματήσει στο Αφρίν και όποιες περιοχές καταλάβει θα τις κρατήσεις για πάντα. Είναι απαραίτητη η εκεχειρία σε όλη την Συρία και η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων για τη στήριξη του άμεσου πληθυσμού, υπογράμμισε η κ. Θεοχάρους.

Είπε επίσης πως παράλληλα υπάρχει κίνδυνος σύρραξης ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων σε περίπτωση προβοκατόρικων κτυπημάτων με χημικά.

“Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. Το ερώτημα είναι γιατί η Τουρκία παραμένει ανενόχλητη να εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας, να επιτίθεται κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας”, επεσήμανε η κ. Θεοχάρους.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου – Γαλλία/ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13/03/2018 21:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: