Δεν απολύει τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ ο Τραμπ, ωστόσο δηλώνει ενοχλημένος από την έρευνα




Δεν σκοπεύει να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δηλώνει ενοχλημένος από το μεγάλο χρονικό διάστημα της συνεχιζόμενης έρευνάς του για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο εκπρόσωπος Χόγκαν Γκίντλεϊ είπε στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος, στο ταξίδι του στο Νιου Χαμσάιρ, ότι τα επικριτικά μηνύματα που ανήρτησε ο πρόεδρος το Σαββατοκύριακο για τον Μιούλερ δεν προαναγγέλλουν την απόλυσή του.
“Ο πρόεδρος δεν ενεργεί για να ξεφορτωθεί τον Ρόμπερτ Μιούλερ” είπε. Πρόσθεσε ότι οι αναρτήσεις αντικατόπτριζαν “κάποια παγιωμένη ενόχληση” που αισθάνεται ο Τραμπ για την έρευνα αυτή.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σέκουλοου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος ενέταξε στη νομική ομάδα του, που χειρίζεται την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα και τον δικηγόρο Τζόζεφ Ντιτζένοβα. Ο Ντιτζένοβα, πρώην εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, θα ενταχθεί στο νομικό επιτελείο του Τραμπ αυτήν την εβδομάδα.


19/03/2018 20:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Επί του προεδρικού αεροσκάφους, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: