Δασμούς 60 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Κίνας ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ




Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει στις κινεζικές εισαγωγές τελωνειακούς δασμούς ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα αφορούν κυρίως τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι δασμοί θα επιβληθούν σε βάρος περίπου 100 κινεζικών προϊόντων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που είναι ενήμερη για τις συζητήσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε υπουργούς και σε συμβούλους του ότι «ήθελε να πλήξει σύντομα την Κίνα με δασμούς και περιορισμούς στις επενδύσεις ως απάντηση για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας», έγραψε το Politico, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ πρότεινε ένα πακέτο δασμών επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων όμως η πρότασή του απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο, καθώς έκρινε πως ήταν ανεπαρκής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πρόταση που παρέμεινε στο τραπέζι ήταν η επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ. «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι στις ασυγκράτητες και άδικες εμπορικές πρακτικές σε βάρος της χώρας μας» έγραψε σήμερα σε ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αργότερα σήμερα, ο μεγιστάνας αναμένεται να συναντηθεί, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μιζούρι (κεντρικές ΗΠΑ), με εκπροσώπους της Boeing, προτού παραστεί σε μια συζήτηση με θέμα τη μείωση των φόρων και την φορολογική μεταρρύθμιση.

14/03/2018 18:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: