Chinook ή Sikorsky για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ; Τι προτιμούν οι στρατιωτικοί…




Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται αντιμέτωπες με το ζήτημα αντικατάστασης των βαρέων ελικοπτέρων τους Sikorsky CH-53 με τα οποία επιχειρούν από το 1969.

Κατά καιρούς τα ελικόπτερα είχαν δεχθεί ορισμένους εκσυγχρονισμούς, ωστόσο βρίσκονται πλέον στο όριο της επιχειρησιακής τους ζωής και κρίνεται ως άμεση προτεραιότητα η αντικατάστασή τους.

Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν τουλάχιστο 20 νέα βαρέα ελικόπτερα για τις ανάγκες τους.

Το δίλημμα των Ισραηλινών αφορά το αν θα προμηθευτούν τη νεότερη έκδοση των βαρέων ελικοπτέρων της Sikorsky, τα CH-53Κ ή αν θα οδηγηθούν στην επιλογή του ελικοπτέρου της Boeing, του γνωστού σε όλους Chinook.

Οι στρατιωτικοί στο Ισραήλ έχουν εκφράσει ανοιχτά την προτίμησή τους για το Chinook. Είναι ένα ζήτημα που θα αποφασιστεί εντός των επόμενων μηνών, όπως σχετικά δηλώνουν.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία που επιχειρεί μερικές δεκάδες βαρέα ελικόπτερα Sikorsky CH-53 ενδιαφέρεται και εκείνη για την αντικατάστασή τους, εξετάζονταν εκτός από την νεότερη έκδοση CH-53Κ, και άλλες λύσεις.

Ενδεχομένως, τελικός κριτής σε Ισραήλ και Γερμανία να είναι η τιμή των ελικοπτέρων, αφού μια πιθανή συνδυασμένη παραγγελία των δύο χωρών θα μείωνε αισθητά το κόστος των Sikorsky έναντι των Chinook. Ο ανταγωνισμός αναμένεται ισχυρός.

Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
13/08/2018
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: