“Αθώος” μετά θάνατον ο Νταλί: Δεν είναι κόρη του η χαρτορίχτρα Πιλάρ Αμπέλ από τη Χιρώνα




Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η εκ νέου ταφή των οστών του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Σαλβαντόρ Νταλί, μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν ήταν κόρη του μια γυναίκα που υποστήριζε ότι ήταν καρπός παράνομης σχέσης του.

Η υπόθεση της χαρτορίχτρας Πιλάρ Αμπέλ από τη Χιρώνα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Ισπανία ωστόσο οι δικαστικές Αρχές συμφώνησαν στο να παρθεί γενετικό υλικό από τα οστά του Νταλί, ο οποίος είναι θαμμένος στο μουσείο Φιγκέρας από το 1989.

Οι ειδικοί ανασήκωσαν μια πλάκα ενός τόνου για να καταφέρουν στη συνέχεια να πάρουν γενετικό υλικό, που τελικά απέδειξε πως η Μαρία Πιλάρ Αμπέλ Μαρτίνεθ ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον Σαλβαντόρ Νταλί.
Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος, η δικαιοσύνη καταδίκασε την 61χρονη Πιλάρ να πληρώσει τα έξοδα της διαδικασίας, εκείνη όμως δήλωσε αδυναμία και άσκησε έφεση.

Το Ίδρυμα Γκαλά – Σαλβαδόρ Νταλί δεν θέλησε να ανακοινώσει το ακριβές ποσό της διαδικασίας. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί εάν η καταγγέλλουσα επέδειξε «απερισκεψία» προσφεύγοντας για το θέμα της πατρότητας. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταδικασθεί να πληρώσει τα έξοδα της εκταφής. Εάν όμως το δικαστήριο αποφανθεί ότι το έκανε καλόπιστα, τότε η Πιλάρ θα πρέπει να πληρώσει μόνο τα δικαστικά έξοδα.

16/03/2018 16:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Μαδρίτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: