Απύθμενο θράσος Άγκυρας: Καλεί τον Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο




Ενοχλήθηκε η Τουρκία από τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της τον καλεί να αποφεύγει την «εμπρηστική» ρητορική που θα μπορούσε να προκαλέσει άσκοπη ένταση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έγινε με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου με την Άγκυρα να ζητά την σύλληψη των δραστών.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Χαμί Ακσόι προχώρησε σε δύο γραπτές αναφορές κατά της Ελλάδας εκφράζοντας την ενόχληση της Άγκυρας έναντι της Αθήνας.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος στάθηκε σε δύο φράσεις του κ. Παυλόπουλου, «μπορεί να μην έχουμε τα εδάφη που θα έπρεπε να κατέχουμε ιστορικά» και «αν μας το επιβάλει η ιστορία θα κάνουμε ότι και οι πρόγονοί μας».

Με περισσό θράσος ο Τούρκος εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα και να αποφεύγει ρητορική που δεν συνάδει με το αξίωμά του και προκαλεί άσκοπη ένταση.

Σε δεύτερη αναφορά ο Ακσόι ανέφερε: «Καταδικάζουμε μετ’ επιτάσεως το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ρατσιστικού κόμματος στην Αθήνα την 5η Μαρτίου. Απαιτούμε οι ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους υπευθύνους της προσβλητικής κατά της σημαίας μας πράξης και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο».

ΠΗΓΗ: hurriyetdailynews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: