Αμετανόητος ο Ντιμιτρόφ: “Να μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας”




Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα εξελίσσεται καθημερινά και μαζί με αυτήν και η αισιοδοξία για λύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο Nezavisen.

Η πΓΔΜ, υποστήριξε, κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχουμε έναν δίκαιο συμβιβασμό, ο οποίος θα είναι αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. Δεν φοβόμαστε, είπε, να κοιτάξει τι πρόβλημα κατάματα, αλλά η λύση δεν εξαρτάται μόνο από μας.

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε μια λύση που θα αμβλύνει τις ανησυχίες των δύο χωρών για τη διάκριση μεταξύ της χώρας “Μακεδονίας”-οπως αποκάλεσε την ΠΓΔΜ- και της περιοχής στην Ελλάδα, Μακεδονίας”.

«Για δύο χώρες του 21 ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να είναι δυνατόν και αναγκαίο να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ακόμα και όταν την ερμηνεύουν διαφορετικά”.
Όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο Nezavisen ο Ντιμιτρόφ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα φθάσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην πΓΔΜ και θα φέρει το ελληνικό σχέδιο συμφωνίας για τη λύση.

Πηγή: Νezavisen

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: