Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τη φωτιά σε όχημα ζεύγους δημοσιογράφων στην Πάφο




Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας Πάφου για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων στην Επαρχία Πάφου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Από τα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου πέρασαν πολλά πρόσωπα για ανάκριση, ενώ από την πρώτη στιγμή ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου άρχισαν εξετάσεις, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες.

Στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τη φωτιά το αυτοκίνητο του ζεύγους υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ ελαφρές ζημιές έχει υποστεί και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε 40χρονο γείτονα και το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα από το πρώτο.

Την κακόβουλη ενέργεια σε βάρος ζεύγους δημοσιογράφων καταδίκασαν η Αστυνομία Κύπρου και η Ένωση Συντακτών.

Που στρέφονται οι έρευνες

Στην κατεύθυνση της επαγγελματικής δραστηριότητας του ζεύγους των δημοσιογράφων κινείται η Αστυνομία Πάφου για την διαλεύκανση της υπόθεσης του εμπρησμού του οχήματος τους χθες στις 03:30 τα ξημερώματα στην Επαρχία Πάφου .

Η Αστυνομία συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις και πληροφορίες ενώ από τα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου πέρασαν μέχρι στιγμής 10 πρόσωπα , σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως στο όχημα του ζεύγους εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες περιέλουσαν το όχημα με υγρά καύσιμα και στην συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου ανέφερε πως η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κατά πόσο κάποια ανάρτηση στην ιστοσελίδα που διατηρεί το ζεύγος των δημοσιογράφων και η προβολή κάποιων υποθέσεων να ενόχλησε τους δράστες. Από τη σκηνή,- όπως είπε- εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το ζεύγος των δημοσιογράφων με καταθέσεις τους στρέφουν τις έρευνες της Αστυνομίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα .

Το όχημα του ζεύγους αξίας 7 περίπου χιλιάδων ευρώ που ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό γκαράζ κάτω από την κατοικία τους υπέστη εκτεταμένες ζημιές στον εσωτερικό χώρο καθώς και στην οροφή του οχήματος.

Η φωτιά κατασβέστηκε από το σύζυγο της ιδιοκτήτριας του οχήματος, με λάστιχο ποτίσματος, πριν την άφιξη της πυροσβεστικής.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα και ανήκει σε αλλοδαπό, καθώς και σε κάποια πλαστικά αντικείμενα.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ-Πάφος
20/03/2018 06:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: