Αυστηρό μήνυμα της Μόσχας προς το Λονδίνο: Εάν επιβάλλετε κυρώσεις θα απαντήσουμε




Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Ρωσίας – Βρετανίας μετά την ευθεία κατηγορία κατά της Μόσχας από την ίδια την πρωθυπουργό Μέι, ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα.

Το Λονδίνο έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι έτοιμο να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναγκάζοντας το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα μείνει αναπάντητο καθώς συνιστά πρόκληση.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτη ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο θα πρέπει να έχει παραδώσει την επίσημη θέση της Ρωσίας για το περιστατικό στη βρετανική κυβέρνηση, όπως του ζητήθηκε χθες από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την επίθεση και θα αγνοήσει το τελεσίγραφο μέχρι το Λονδίνο να παραδώσει δείγματα της νευροτοξικής ουσίας και αρχίσει να συμμορφώνεται με τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Στο δελτίο Τύπου, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι διαμαρτύρεται «σθεναρά εναντίον των ανούσιων κατηγοριών που διατυπώνουν οι βρετανικές αρχές κατά της Ρωσίας. Αυτό το περιστατικό αποτελεί μια νέα ευτελή απόπειρα των βρετανικών αρχών να δυσφημίσουν τη Ρωσία».

13/03/2018 16:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: