Ξεκάθαρη απάντηση της Λευκωσίας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ




Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι πρόβλημα αποκλειστικά της Κυπριακής Δημοκρατίας οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, μετά το πέρας της Άτυπης Συνόδου των 27 της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπήρξε συλλογική, ξεκάθαρη τοποθέτηση από το σύνολο των κρατών μελών επί των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας”, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Ο Εκπρόσωπος επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι “κρατούμε το γεγονός, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκ μέρους των ‘27’, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευρωπαϊκό και όχι αποκλειστικά πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Την ίδια στιγμή σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα επαναξιολογηθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο Μάρτιο και ότι στη βάση της εν λόγω αξιολόγησης θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις σε σχέση με τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα”, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΚΥΠΕ Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες 23/02/2018 21:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: