Βρέχει memo στο Κογκρέσο για την έρευνα αναφορικά με την ανάμειξη της Ρωσίας




Βροχή πέφτουν τα μεμο στο Κογκρέσο, γύρω από την έρευνα για σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, με τη Ρωσία.

Μετά τα μεμο Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, Τσάκ Γκράσλει, και ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Εγκλήματος και Τρομοκρατίας, Λίντσει Γκράμ, έδωσαν στη δημοσιότητα μεμο που αποκαλύπτει ότι φίλοι της Χίλαρι και του Μπίλ Κλίντον, έδωσαν τις πληροφορίες για τη συγγραφή του επίμαχου ντοσιέ για τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Τράμπ, από τον πρώην βρετανό πράκτορα Κρίστοφερ Στήλ.

Σύμφωνα με το μεμο των δυο γερουσιαστών, από το οποίο έχουν σβηστεί πολλά σημεία μετά από αίτημα του FBI, πηγή προερχόμενη από το εξωτερικό  έδωσε πληροφορίες σε φίλους της Χίλαρι και του Μπίλ Κλίντον, που μετά τις έδωσαν σε αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, που τις έδωσε στο Κρίστοφερ Στήλ.

Το έγγραφο των δυο γερουσιαστών,  αναφέρει ότι ένα μεμο από τον Στήλ, που δεν δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Buzzfeed, έχει ημερομηνία 19 Οκτωβρίου, 2016. Σύμφωνα με αυτό, και εδώ υπάρχουν πολλά σβησίματα, η εταιρία του παρέλαβε το έγγραφο από αξιωματούχο του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ήταν το δεύτερο στη σειρά , η πηγή ήταν από το εξωτερικό, και βρίσκονταν σε επαφή με φίλους των Κλίντον.

Οι δυο γερουσιαστές αναφέρουν, «είναι αρκετά προβληματικό ότι η εκστρατεία Κλίντον χρηματοδότησε τη δουλειά του κ. Στήλ, αλλά το ότι  συνεργάτες των Κλίντον συγχρόνως παρείχαν φήμες στον κ. Στήλ, δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες για την αξιοπιστία του.» Σύμφωνα με άρθρα που έχουν δημοσιευτεί, ο συνεργάτης των Κλίντον, Κόντι Σήρερ, ήταν σε επαφή με τον Στήλ σχετικά με έρευνα εναντίον του Τράμπ, και ο αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ του Ομπάμα, Τζόναθαν Γουάϊνερ, ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ του Στήλ και του Αμερικανικού Υπουργείου των Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησαν πάρα πολλά σβησίματα από το έγγραφο, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η κατανόησή του.

Οι δύο γερουσιαστές στις 4 Ιανουαρίου παρέπεμψαν τον Κρίστοφερ Στήλ σε εγκληματική έρευνα για το ότι είπε ψέματα στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν στη δημοσιότητα το μεμο στο οποίο εξηγούσαν γιατί το έκαναν, έως ότου το FBI και το Υπουργείο δικαιοσύνης το εξετάσουν. Το μεμο εξηγεί ότι η παραπομπή του Στήλ βασίστηκε σε δηλώσεις του σε βρετανικό δικαστήριο σχετικά με την έρευνα του, που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχει πει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το μεμο των γερουσιαστών αναφέρει ποιες είναι αυτές οι δηλώσεις, αλλά το FBI, ζήτησε να καλυφθούν στη δημοσιοποίηση. Ο γερουσιαστής Γκράσλει, ζητά από το FBI, μετά τη δημοσιοποίηση του μεμο της Βουλής, να άρει τις ενστάσεις του.

Είναι βέβαιο ότι στο Κογκρέσο, βρέχει πλέον μεμο, που ενισχύουν την άποψη για σοβαρές και εκ του πονηρού μεθοδεύσεις όσο αφορά την έρευνα για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Τράμπ με τη Ρωσία. Όταν μάλιστα είναι πολλά τα στοιχεία που δείχνουν άμεση εμπλοκή της Χίλαρι Κλίντον και του Δημοκρατικού Κόμματος σε αυτές τις μεθοδεύσεις, το σύνολο της έρευνας τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Σίγουρα, η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμη χωρίς κανείς να γνωρίζει την κατεύθυνση στην οποία θα οδηγήσει.

MIGNATIOU.COMΟυάσιγκτον, 06/02/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: