Υιοθέτηση μέτρων που θα επιφέρουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς, ζητά ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. FILE PHOTO, ΚΥΠΕ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝIΩΤΗΣΟ πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. FILE PHOTO, ΚΥΠΕ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝIΩΤΗΣ

Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση θεωρεί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, την ανακοίνωση των “27” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την ίδια ώρα θεωρεί πως η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει μέτρα και δράσεις που να επιφέρουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως “η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί βήμα προς την ορθή κατεύθυνση και επιβεβαιώνει ότι εάν Ελλάδα και Κύπρος συντονίσουν τις δράσεις τους εντός αυτής, μπορούν να επιτύχουν αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Το βήμα αυτό, συνέχισε, δεν θα πρέπει να παραμείνει μετέωρο αλλά με περαιτέρω συντονισμένες, αναβαθμισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες, αξιοποιώντας συμφέροντα και συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταστεί σαφές προς την Τουρκία ότι η προκλητικότητά της δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, οι δύο χώρες, με προσεκτικούς χειρισμούς, θα πρέπει να συνεχίσουν την ολοκλήρωση των ενεργειακών τους προγραμμάτων και παράλληλα να αναβαθμίσουν τον γεωστρατηγικό τους ρόλο στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

“Επιπρόσθετα, η Κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την προκλητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος με την υιοθέτηση μέτρων και την εφαρμογή δράσεων που να επιφέρουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο”, συμπλήρωσε.

Τα πρώτα μέτρα που προτείνει η ΕΔΕΚ, αφορούν τον τερματισμό της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η άμεση ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από όσους “αξιωματούχους” του κατοχικού καθεστώτος τα κατέχουν.

Τέλος ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπέδειξε πως, εφόσον υιοθετηθούν τέτοια μέτρα, “η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις επιλογές της κυπριακής κυβέρνησης μέσα από εποικοδομητικές προτάσεις, τις οποίες θα καταθέτει και οι οποίες θα αποσκοπούν στην παραπέρα ενδυνάμωση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και κυρίως, στο να καταστεί σαφές ότι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι παρούσα και όχι εκλιπούσα όπως θα την ήθελε η Τουρκία”.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
24/02/2018 10:59

Be the first to comment on "Υιοθέτηση μέτρων που θα επιφέρουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς, ζητά ο Μαρίνος Σιζόπουλος"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*