Τουρκία και Σκοπιάνο στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα και Γερουσιαστών των ΗΠΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών του Αμερικανικού Κογκρέσου στο Μέγαρο Μαξίμου. 24 Φεβρουαρίου 2018.
Photo via Twitter  
(@PrimeministerGR)Συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών του Αμερικανικού Κογκρέσου στο Μέγαρο Μαξίμου. 24 Φεβρουαρίου 2018. Photo via Twitter (@PrimeministerGR)

Συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών του αμερικανικού Κογκρέσου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, συναντήθηκε με επτά Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου και κατά τη συνάντηση, συνομίλησαν για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Δηλώσεις Τζέφρι Πάιατ για την συνάντηση

Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας-ΗΠΑ, η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφέρει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter με φόντο φωτογραφία από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πάιατ γράφει: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συζήτηση για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα εδώ

24/02/2018
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα

Be the first to comment on "Τουρκία και Σκοπιάνο στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα και Γερουσιαστών των ΗΠΑ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*