Τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση στο σχολείο στη Φλόριντα: Πιάστηκε ο δράστης (video)




Από την επίθεση ενόπλου σε λύκειο στη Φλόριντα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο ένοπλος παραμένει ασύλληπτος» ανέφερε σε tweet το γραφείο του σερίφη. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο τοπικός αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε στην Miami Herald ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSVN-TV έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με τα χέρια ψηλά. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Δηλώσεις μαθήτριας του σχολείου

Η Nicole Baltzer, 18 ετών, δήλωσε ότι ήταν στην τάξη τριγωνομετρίας περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος της σχολικής ημέρας όταν ακούσθηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς. Καθώς οι μαθητές εκκένωναν το σχολείο, άκουσε έξι πυροβολισμούς και όλοι άρχισαν να τρέχουν πίσω στο σχολείο, δήλωσε η Baltzer στη Sara Ganim του CNN.

“Άκουσα πυροβολισμούς, τουλάχιστον σαν έξι. Ήταν πολύ κοντά”, δήλωσε η μαθήτρια.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν ανήκουν στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα και εστάλησαν στο σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, σύμφωνα με προγενέστερες δηλώσεις εκπροσώπου του γραφείου του σερίφη.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

14/02/2018 22:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik-Xinhua
Μαϊάμι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: