Το σκάνδαλο Novartis αιτία της περιπέτειας των Ελλήνων, λέει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

Το σκάνδαλο Novartis, μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνουν οι πολίτες, δηλώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Φωτογραφία via Twitter @Madalena_PapadΤο σκάνδαλο Novartis, μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνουν οι πολίτες, δηλώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Φωτογραφία via Twitter @Madalena_Papad

Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τονίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον δε αφορά στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τονίζει ότι ευθύνη της τωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι να ρίξει φως στις κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης και κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια.

Θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν την ύπαρξη σκανδάλου, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο και χαρακτηρίζει «παραληρηματικές φαντασιοπληξίες» τις εκφράσεις περί «συμμορίας».

Εντοπίζει τη γενεσιουργό αιτία της παραγραφής των αδικημάτων και των οικονομικών εγκλημάτων «στην υπάρχουσα συνταγματική ρύθμιση, προϊόν εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου» και χαρακτηρίζει «όνειδος δικαίου» τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η κ. Παπαδοπούλου στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί γιατί ο Πάνος Καμμένος τήρησε διαφορετική στάση ως προς τον Μάριο Σαλμά στη συζήτηση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρεται και στη βούληση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας να καταθέσει ως απλός πολίτης προκειμένου να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για τη συμφωνία με την Σ. Αραβία. Και με αφορμή και την υπόθεση αυτή επαναλαμβάνει ότι προέχει η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Επιπλέον η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ μιλά για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφέρεται στην εκστρατεία ενημέρωσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου με αποτέλεσμα τα κράτη-μέλη της ΕΕ «να αποδοκιμάσουν τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Επίσης, εξηγεί γιατί οι ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσουν λύση που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος για το γειτονικό κράτος, υπογραμμίζοντας, ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είναι η Ελλάδα που βιάζεται για λύση, και οι γείτονές μας των Σκοπίων καθώς και της Αλβανίας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν από την πλευρά τους ότι η Ελλάδα είναι η χώρα-κλειδί για την ευρωπαϊκή προοπτική τους».

25/02/2018 10:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Το σκάνδαλο Novartis αιτία της περιπέτειας των Ελλήνων, λέει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*