Το σχέδιο της συμφωνίας για Brexit απειλεί την συνταγματική ακεραιότητα του ΗΒ, λέει η Μέι




Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως το σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπονομεύει την κοινή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και απειλεί τη συνταγματική ακεραιότητά του.

«Το σχέδιο του νομικού κειμένου που δημοσιοποίησε σήμερα η Επιτροπή, αν εφαρμοστεί, θα υπονομεύσει την κοινή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και θα απειλήσει τη συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργώντας ένα τελωνειακό και ρυθμιστικό σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας», δήλωσε η Μέι μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Κανένας πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα συμφωνούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο», τόνισε.

Η Μέι δήλωσε ακόμη πως ενδεχόμενη συμφωνία πάνω σε μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit θα πρόδιδε την απόφαση που ελήφθη κατά το δημοψήφισμα του 2016 και επέκρινε τα σχετικά σχέδια του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Η Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο πως η κυβέρνησή της θέλει να σφραγίσει μια συμφωνία με την ΕΕ με την οποία η Βρετανία θα ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων, των συνόρων και των χρημάτων της και η οποία δεν θα οδηγήσει σ’ ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

28/02/2018 15:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: