Το Saipem 12000 κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τα τουρκικά πλοία που το παρενοχλούν

SAIPEM12000 photo via marine traffic.comSAIPEM12000 photo via marine traffic.com

Μια ιδιότυπη “ναυμαχία” είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην θέση «Σουπιά» της Κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ  του γεωτρύπανο Saipem 12.000 και τουρκικών πλοίων, στα όρια της τουρκικής παράνομης Navtex.

Το ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ κάνει ριψοκίνδυνους ελιγμούς ώστε να φτάσει στο στόχο του, με τα τουρκικά πολεμικά να προσπαθούν να το παρεμποδίσουν

Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο” τουρκική φρεγάτα βρέθηκε σε πορεία σύγκρουσης με το ιταλικό σκάφος, κάτι που απέφυγε ο πλοίαρχος του πλωτού γεωτρύπανου, ενώ και άλλα τρία τουρκικά πολεμικά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η θέση του SAIPEM 12000 λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι Πηγή: Marinetraffic

Η θέση του SAIPEM 12000 λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι Πηγή: Marinetraffic

Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη αυτή την ώρα που ο πλοίαρχος του Saipem 12.000 βρίσκεται σε αδιάκοπη επαφή με τις Ιταλικές Αρχές αλλά και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου.

Πριν από λίγες ημέρες όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν τουρκική φρεγάτα κινήθηκε σε πορεία σύγκρουσης με το ιταλικό πλοίο το οποίο με ελιγμούς απέφυγε την επαφή.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Κύπρου ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Πηγή: Philenews

Be the first to comment on "Το Saipem 12000 κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τα τουρκικά πλοία που το παρενοχλούν"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*