Το μήνυμα του Μαλά στον Αναστασιάδη: Να προσέξεις την Κύπρο, θα συνεχίσω να είμαι παρών




«Καλή δουλειά και να προσέξει την Κύπρο μας», ευχήθηκε στον εκλεγέντα Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν «για να φτάσει το μήνυμα παντού». Συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του, «που έδωσε τον δικό της αγώνα και πλήρωσε το δικό της τίμημα».

Πλαισιωμένος από στελέχη του επιτελείου του, υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, την οικογένειά του και παρόντος του ΓΓ του ΑΚΕΛ και στελεχών του κόμματος, ο κ. Μαλάς είπε ότι ο λαός έχει μιλήσει και η ετυμηγορία του είναι απολύτως σεβαστή. Συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τον οποίο – όπως είπε – επικοινώνησε τηλεφωνικά. Συνεχάρη επίσης τους υποψηφίους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των Προεδρικών και «ειδικότερα τους κυρίους Νικόλας Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα για τον αγώνα τους και τη συμβολή τους στη δημοκρατική αντιπαράθεση».

Απευθυνόμενος σε όσους πίστεψαν και εργάστηκαν για την υποψηφιότητά του, δούλεψαν για να πάει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Κύπρου, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου όπου εργάζονται και σπουδάζουν συμπατριώτες μας, είπε “σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Για όλη μου τη ζωή θα νιώθω ευγνωμοσύνη για την αγάπη την οποία που επιδείξατε αλλά και την εμπιστοσύνη».

Γνωρίζω, πρόσθεσε, ότι το αποτέλεσμα σας απογοήτευσε αλλά οφείλουμε να το σεβαστούμε. Και πάνω από όλα, είπε, αυτός ο αγώνας μας άξιζε και πάντα θα αξίζει ο αγώνας αυτός που ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει σε εκλογικές διαδικασίες». Ο αγώνας για την επανένωση της Κύπρου, για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των εργαζομένων και των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων, των γυναικών, για το μέλλον των νέων, ο αγώνας για τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της προόδου, πρόσθεσε.

Είναι σίγουρος, συνέχισε, ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχισθεί από όλους όσοι τους ενώνουν αυτά τα οράματα, οι αξίες και τα δανικά. Ο Σταύρος Μαλάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα το κίνημα της αριστεράς, τα στελέχη, μέλη και φίλους του. «Παρ’ όλο που ποτέ δεν υπήρξα μέλος του κόμματος της αριστεράς, πάντα θα τιμώ και θα σέβομαι την ιστορία αυτού του κόμματος, τους αγώνες και την ιστορία του ΑΚΕΛ, καθώς και το ήθος του κόσμου του. Αυτός ο κόσμος τις τελευταίες μέρες έχει δώσει πραγματικά την ψυχή του γι αυτό τον αγώνα».

Ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του – όπως είπε – εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, αφανείς συμπολίτες από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής που αγωνίστηκαν,εργάστηκαν γιατί πίστευαν σε αυτό που ο ίδιος διακήρυττε. «Εσείς αποτελείτε μια μεγάλη και άφθαρτη κοινωνική συμμαχία».

Δεν θα πάψει, είπε ο κ. Μαλάς, να είναι ενεργός πολίτης, παρών στους αγώνες για τα δίκαια για την πατρίδα και τον λαό μας. «Θέλω να ελπίζω ωστόσο ότι η προσπάθειά μας θα έχει αφήσει κάτι θετικό πίσω της για την πολιτική ζωή της Κύπρου. Ότι όλους αυτούς τους μήνες πετύχαμε να δείξουμε ότι ο πολιτικός διάλογος και η αντιπαράθεση ιδεών μπορούν να διεξάγονται με έναν διαφορετικό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς, ακρότητες, χωρίς αλαζονεία. Αλλά με τη δύναμη των επιχειρημάτων, των προτάσεων, του ορθολογισμού, του αλληλοσεβασμού, της έντιμης αντιπαράθεσης».

Επιμένει, είπε, ότι αυτός ο τίμιος αγώνας είναι ο πιο σωστός δρόμος, Άλλωστε, πρόσθεσε, μόνο με την αλήθεια, την συνέπεια και την αξιοπιστία μπορούμε να κερδίσουμε την άλλη μεγάλη μάχη που οφείλουμε στη δημοκρατία, «τη μάχη της αποχής. Που φαίνεται να αποτελεί για πολλούς συμπολίτες μας μια μορφή διαμαρτυρίας και απαξίωσης της πολιτικής ζωής».

Στο τέλος της ομιλίας του και με συγκίνηση ο Σταύρος Μαλάς ευχαρίστησε την οικογένειά του, κάνοντας παύση υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου. Ευχαρίστησε τον πατέρα του και τη μητέρα του «που με παρακολουθεί», τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που έκαναν και αυτοί τον δικό τους αγώνα και πλήρωσαν το δικό τους τίμημα.

«Στην πολιτική ζωή πρέπει να παλεύεις γι’ αυτό που πιστεύεις και να μην υποστέλλεις ποτέ τη σημαία των αξιών. Ποτέ να μην χαλκεύεις ήθη, αξίες και ιδανικά γιατί όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο και μπορούμε να φέρουμε όταν υπηρετούμε αυτές τις αξίες με ανιδιοτέλεια, με ντομπροσύνη, με τόλμη και πάνω απ’ όλα με θάρρος». Το θάρρος, είπε, είναι που θα στείλει τα μηνύματα στην κοινωνία ότι πρέπει να είναι πιο αποφασιστική και ακόμα πιο κριτική και ώριμη σε σχέση με την πολιτική ευρύτερα και όχι σε σχέση με το αποτέλεσμα.

Να είστε σίγουροι ότι αυτοί οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι, δήλωσε κλείνοντας ο Σταύρος Μαλάς που δεν δέχθηκε ερωτήσεις λέγοντας ότι θα απαντήσει σε ερωτήσεις σε κατοπινό στάδιο.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/02/2018 20:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: