Το κατοχικό καθεστώς στηρίζει την πολιτική της Άγκυρας για αποδόμηση της ΚΔ, λέει η ΕΔΕΚ




“Η προκλητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος επιβεβαιώνει ότι με τις ενέργειές τους συνεπικουρούν την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα και επιχειρούν να αποδομήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να σταματήσουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και να παγοποιήσουν την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου κατά τρόπο εκβιαστικό και έκνομο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Τόσο αυτό όσο και η οριστική αποχώρηση του SAIPEM επιβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση, με συντονισμένες, αναβαθμισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες, να πάρει άμεσα μια σειρά από μέτρα τα οποία θα αξιοποιούν τα συμφέροντα και τις συμμαχίες μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προκαλέσουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς σε σημείο που να είναι αντιληπτό από τους εκπρόσωπους του.

Εκτιμούμε πως στοιχειώδεις λόγοι αυτοσεβασμού επιβάλλουν να προωθηθούν άμεσα τα πιο κάτω:

Να κινηθούν διαδικασίες τερματισμού της χρηματοδότησης οποιωνδήποτε έργων στο κατοχικό καθεστώς από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς τέτοια κονδύλια έχουν χρησιμοποιηθεί για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα που έχουν κάνει εις βάρος των αγνοουμένων μας.

Να γίνει άμεση ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από όσους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος τα κατέχουν. Είναι αδιανόητο άτομα τα οποία δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, λειτουργούν αποσχιστικά και προχωρούν σε ενέργειες αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να κατέχουν αυτά τα έγγραφα και να τα αξιοποιούν.

Πέρα από τα πιο πάνω, με αφορμή και τις δηλώσεις του λεγόμενου «Προέδρου» της παράνομης επιτροπής αποζημιώσεων και των ενεργειών του ψευδοκράτους για αναβάθμισή της, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για δημιουργία «Ταμείου Στήριξης Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών». Η πρόταση αποσκοπεί στη στήριξη των ιδιοκτητών της κατεχομένης γης μας, ούτως ώστε, αντί της προσφυγής στην παράνομη επιτροπή περιουσίων των κατεχομένων ή της εκποίησης της ακίνητης τους περιουσίας, να προσφεύγουν στο «Ταμείο Στήριξης», το οποίο και θα τους στηρίζει οικονομικά ως μέρος της οφειλόμενης αποζημιώσεως για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στην παραπέρα ενδυνάμωση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
27/02/2018 16:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: