Τίποτα δεν δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκευωρία στην υπόθεση Novartis, δηλώνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος




«Πάρα πολλοί κατηγορούμενοι, οποιωνδήποτε υποθέσεων, όταν δικάζονται μιλούν για σκευωρία. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Αλλά εν πάση περιπτώσει εδώ δεν έχουμε κατηγορούμενους ακόμα» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τές υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

«Τίποτα δεν δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκευωρία, έχουμε όμως να κάνουμε με την εφαρμογή του Συντάγματος και με τις νομοθεσίες» προσθετει.

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, απορρίπτει και τις ενστάσεις ότι δεν παραδόθηκε αμελλητί ο φάκελος από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, με το ερώτημα, ποιος είναι σε θέση να γνωρίζει, η Εισαγγελία πόσο καιρό είχε και είδε ένα όνομα ή δεν είδε.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει επίσης την επικείμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Υπογραμμίζει την «πολύ στενή», όπως την χαρακτηρίζει, διατύπωση του Συντάγματος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων.

«Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την τύχη του φακέλου, ο οποίος της διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία και θα πρέπει να κρίνει εάν η δίωξη μπορεί να προχωρήσει ή αν δεν πρέπει να ασκηθεί, προφανώς λόγω παραγραφής. Δηλαδή το Σύνταγμα, το άρθρο 86, προβλέπει ότι οι πράξεις που έχουν τελεστεί σε προηγούμενη βουλευτική περίοδο με άλλη κυβέρνηση δηλαδή, θα πρέπει να διωχθούν μέσα στις δύο επόμενες περιόδους, δηλαδή το πολύ δύο χρόνια με βάση τα συνηθισμένα.

»Αυτός ο χρόνος πέρασε και θα πρέπει να αποφασιστεί ότι για αυτές τις πράξεις η δίωξη έχει εξαλειφθεί. Εάν κριθεί ότι οι πράξεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία γιατί δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων (των υπουργών), τότε η προανακριτική θα το εξετάσει και εφόσον κριθεί ότι δεν έχουν τελεσθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων, θα τις στείλει πίσω στην δικαιοσύνη για να δικαστούν οι υπαίτιοι, όπως ο κάθε πολίτης» δηλώνει ο κύριος Παρασκευόπουλος.

19/02/2018 08:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: