Θύμα φάρσας από Ρώσους, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής!




Τα όρια της κωμωδίας αγγίζει πλέον το θέμα της υποτιθέμενης συνεργασίας της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, με τη Ρωσία. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής, στη μανιώδη προσπάθεια του να βρει στοιχεία εναντίον του Προέδρου Τράμπ, έπεσε θύμα φάρσας από γνωστούς Ρώσους φαρσέρ.

Ο βουλευτής Άνταμ Σίφ, έπεσε θύμα τρομερής φάρσας, όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία Ρώσσοι φαρσέρ, του υποσχέθηκαν να του δώσουν στοιχεία για βρωμιές του Ντόναλντ Τράμπ. Ο βουλευτής μάλιστα χαρακτήρισε την τηλεφωνική επικοινωνία με τους φαρσέρ, εποικοδομητική,  όπως αποδεικνύει email συνεργάτη του που αναφέρει ότι νόμιζε ότι μίλαγε με Ουκρανούς ηγέτες, ενώ στην ουσία ήταν οι Ρώσοι φαρσέρ.

Μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Atlantic και της εφημερίδας Daily Mail, αλλά και ηχητικό του τηλεφωνήματος που κυκλοφορεί στο youtube, εκπρόσωπος του βουλευτή δηλώνει ότι ο κ. Σίφ θεωρούσε την τηλεφωνική επικοινωνία από την αρχή ύποπτη και όχι σοβαρή.

Στις αρχές του 2017 οι γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ, με τα ψευδώνυμα «Vovan» και «Lexus», που έχουν γίνει γνωστοί για φάρσες σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους  όπως η Πρέσβης των ΗΠΑ, στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, τηλεφώνησαν στον κ. Σίφ και του παρουσιάστηκαν ως αξιωματούχοι από την Ουκρανία.

Ο βουλευτής στο ηχητικό του τηλεφωνήματος, ακούγεται να συζητά με άτομο που έχει παρουσιαστεί ως ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Andriy Parubiy, λεπτομέρειες της έρευνας για τη Ρωσία, και περίεργες φήμες σχετικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Μάλιστα ο Επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφορίων της Βουλής ακούγεται να λέει στον φαρσέρ ότι μπορεί οι Ρώσοι μπορεί να υποκλέπτουν τη συνομιλία, οπότε να μην πει από το τηλέφωνο, κάτι που δεν θα ήθελε να ακούσουν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ακόμη μια απόδειξη, αναφορικά με το επίπεδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί έρευνα για τη Ρωσία.

Φεβρουαρίου, 2018 9:30
MIGNATIOU.COM, The Atlantic, Daily Mail
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: