«Θάλασσα από σύννεφα», τα ονειρικά έργα του Λοράν Ροσέ




Ο Λοράν Ροσέ γεννήθηκε στην Ιταλία, έδρα του είναι η Δανία, και σκηνοθετεί ψηφιακή τέχνη. Εξακολουθεί να «πλάθει» όνειρα.

Τα ταξίδια του με αεροπλάνο ήταν τόσο δυνατή πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ βλέποντας καθημερινά στοιχεία της φύσης από διαφορετική οπτική γωνία, που αποφάσισε να προκαλέσει την πραγματικότητα. Ετοίμασε μια καινούργια σειρά ονειρικών έργων και της έδωσε το όνομα «Θάλασσα από σύννεφα». Χρησιμοποιεί photoshop και «πνίγει» σύννεφα μέσα στη θάλασσα.

«Από τότε που ήμουν μικρός με έλκυε το ότι η φωτογραφία μπορεί να μετατρέψει κάθε στιγμή σε κάτι αιώνιο» εξομολογείται. «Όταν βλέπω μέσα από τον φακό, φαντάζομαι πώς μια φωτογραφία μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Με τις επεξεργασίες μου προσπαθώ να φέρω σε καθημερινές καταστάσεις την πιθανότητα ονείρου, κάνοντας τις φωτογραφίες μου κλειδί για νέες περιπέτειες. Πιστεύω πως μια φωτογραφία μπορεί να είναι η απαρχή μιας περιπέτειας ή ενός ονείρου και ότι μπορεί να μετατρέψει μια συνηθισμένη κατάσταση σε κάτι ασυνήθιστο» προσθέτει.

Η τελευταία φορά που ο Λοράν Ροσέ γύρισε ανάποδα την πραγματικότητα ήταν στις σειρές έργων του «The sky is flat» και «Sleep (t)height». Για την καινούργια σειρά έργων του εξηγεί ότι «το μείγμα πρέπει να είναι και διακριτικό και τολμηρό. Με αυτόν τον τρόπο, η απλή ομορφιά που είναι κρυμμένη πίσω από κάθε μία φωτογραφία, αναμειγμένη με τις άλλες φωτογραφίες, μπορεί να δημιουργήσει μια πολύπλοκη προοπτική που παρακινεί τον κόσμο να ονειρευτεί».

26/02/2018 10:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: