Στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, προσκληθείς από την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε στη συνεδρίαση πρώην προέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παμμακεδονικών Σπουδών στο Whitestone της Νέας Υόρκης. 

Ο σκοπός της συνεδριάσεως ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για την απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από την FYROM, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 12-3 μ.μ. παραπλεύρως του κτιρίου του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απεδέχθη την πρόσκληση των διοργανωτών να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση από τις κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη συμμετοχή του κόσμου.

Την διοργάνωση του συλλαλητηρίου έχουν αναλάβει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και το Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο, που είναι τριτοβάθμια οργάνωση εθνικοτοπικών ομοσπονδιών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: