“Σταυρόλεξο” το υπουργικό συμβούλιο για τον Αναστασιάδη: Διαφωνία με Γεωργιάδη




Οι επιθυμίες του Νίκου Αναστασιάδη δεν φαίνεται να συμβαδίζουν με αυτές του Χάρη Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου αφού ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλείται να βρει τη λύση, αφού, όπως αναφέρει ο“Φιλελεύθερος” , ακουσε τον στενό συνεργάτη του να τονίζει ότι έχει κλείσει για τον ίδιο ο κύκλος στο υπουργείο Οικονομικών. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο χθες στο Προεδρικό Μέγαρο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν αποκλείεται να πάρει παράταση τελικά το κλείδωμα του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο ούτως ή άλλως αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Μαρτίου.

Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών διέρρευσε ότι τον ίδιο ενδιαφέρει η ενεργός πολιτική δράση. Κάτι που παραπέμπει στην Πινδάρου και το εκλογικό συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αυτής της χρονιάς.

Πληροφορίες έφεραν τον Χάρη Γεωργιάδη να ενδιαφερόταν για το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο το χαρτοφυλάκιο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα καταλήγει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. Το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών διαψεύδει κάθετα τη φημολογία που τον έφερε μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο να εξασφαλίζει θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Διέψευσαν και φήμες που τον έφεραν να μετακινείται είτε σε ευρωπαϊκό οικονομικό οργανισμό είτε και στην Κεντρική Τράπεζα.

Στην περίπτωση που ο Χάρης Γεωργιάδης επιμείνει στην απόφασή του, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί το σχέδιο Β που θέλει τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπ. Οικονομικών.

Χθες, «κλείδωσε» την παραμονή του και για τη νέα πενταετία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου, με προτεραιότητα να φέρει εις πέρας τον εκσυγχρονισμό του τομέα της Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε και χθες προτροπή για διορισμό γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: