Συνάντηση Μάτις, με το Τούρκο ομολογό του. Στο κέντρο της ατζέντας η μάχη κατά του ISIS!




Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Τζέημς Μάτις, συναντήθηκε με τον τούρκο ομολογό του, στο περιθώριο της συνάτησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όπου κάλεσε την Άγκυρα να παραμείνει στην κατεύθυνση της μάχης κατα του ISIS στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο κ. Μάτις, “κάλεσε για μια έμφαση, στην εκστρατεία για την ήττα του ISIS, και την αποτροπή κάθε ίχνους ανασύστασης της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία”, αναφέρει η δήλωση του Πενταγώνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε την Τετάρτη.

Η Τουρκία συνεχίζει την επιχείρηση εναντίον των Κούρδων του YPG, συμμάχων της Ουάσιγκοτν, στην Αφρίν, και σύμφων με δηλώσει του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, σκοπεύει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές, θέμα το οποίο αποτελεί σημείο έντονης τριβής μεταξύ των δύο χωρών.

Συνάντηση με το θέμα αυτό να κυριαρχεί στην ατζέντα, θα έχει και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, με τον ομολογό τοου, Μελβούτ Τσαβούσογλου, αλλά και με τον τούρκο Πρόεδρο.

15 Φεβρουαρίου, 2018 09:30
MIGNATIOU.COM, Reuters
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: