Συναγερμός στη Μαδρίτη για τη σύλληψη του Πουτζντεμόν: Τι είδαν τελικά οι αστυνομικοί




Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας μετά από καταγγελία πολίτη ότι είδε τον καταζητούμενο πρώην Πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, στη περιοχή της Μαδρίτης.

Στο σημείο όπως ήταν φυσικό έσπευσαν αστυνομικοί και ενημερώθηκαν άμεσα οι εισαγγελικές Αρχές. Τελικά οι δύο πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν πως αιτία του συναγερμού ήταν η πολύ καλή μεταμφίεση του ηθοποιού Χοακίν Ρέγες που γύριζε σκηνή για δημοφιλή εκπομπή της Ισπανικής τηλεόρασης.

Ο ηθοποιός, που είναι πολύ γνωστός στην Ισπανία επειδή μιμείται πολύ πετυχημένα διάφορες προσωπικότητες, γύριζε ένα σκετς στο προάστιο της Μαδρίτης Τορεχόν ντε Αρντόθ για τη δημοφιλή ψυχαγωγική εκπομπή “El Intermedio”, ανέφερε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, παραγωγός της εκπομπής.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν έχει αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τα τέλη Οκτωβρίου, λίγο προτού η ισπανική δικαιοσύνη ξεκινήσει διώξεις για εξέγερση και στάση για τον ρόλο του στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Αν εντοπιστεί στην Ισπανία, θα συλληφθεί αμέσως.

«Το μακιγιάζ ήταν τόσο πετυχημένο που ο άνδρας δεν δίστασε να καλέσει τις αρχές», αναφέρει το La Sexta στην ιστοσελίδα του.
«Χρειάστηκε να εξηγήσουμε ότι ήταν ένα σκετς για το Intermedio και έσκασαν στα γέλια», δήλωσε ο ηθοποιός στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

«Όταν επιστρέψουμε στη Μαδρίτη, πρέπει να δείτε τα κατακόκκινα πρόσωπά τους!» είπε ο ακόμη ο Χόακιν Ρέγιες.
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος καθαιρέθηκε στις 27 Οκτωβρίου από την κεντρική κυβέρνηση έπειτα από μια απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, προσπαθεί να επανέλθει ως επικεφαλής της περιφέρειας, αλλά από απόσταση.
Ωστόσο, κατά καιρούς, κυκλοφορούν φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του, μια ανεξάντλητη πηγή αστεϊσμών, ακόμα και στην Καταλονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: