Σε κατάσταση παράνοιας με τους Αμερικανούς ο Ερντογάν: Θα φάνε οθωμανικό χαστούκι, λέει…




“Αυτοί που λένε ‘αν μας χτυπήσουν θα απαντήσουμε’ είναι καθαρό πως δεν έχουν φάει καθόλου οθωμανικό χαστούκι”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις πληροφορίες ότι το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί τους Κούρδους της Συρίας και άλλες οργανώσεις.

Απαντούσε ουσιαστικά στον Αμερικανό ανώτερο αξιωματικό Paul E. Funk, διοικητή του συνασπισμού, που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε πει ότι ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει μια ισχυρή απάντηση αν κτυπήσει την πόλη Manbij της Συρίας, όπου βρίσκονταν 2 και πλέον χιλιάδες Αμερικανοί κομάντος.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ δίνουν γύρω στα 550 εκατομμύρια δολάρια οικονομική στήριξη στους μαχητές Κούρδους της Συρίας για να “πολεμήσουν δήθεν το Ισλαμικό Κράτος”.

“Εσείς (σ.σ. εννοεί τους Αμερικανούς) πόσα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εξολοθρεύσατε; Εσείς πού έχετε μεταφέρει το Ισλαμικό Κράτος; Εμείς γνωρίζουμε έναν έναν ποιος είναι με ποιον στην περιοχή. Πλέον κανένας δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος ως δικαιολογία. Όλοι σήμερα κινούνται μαζί με το Ισλαμικό Κράτος. Πλέον έχει τελειώσει το θέατρο Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Αυτοί που λένε ότι αν μας χτυπήσουν θα απαντήσουμε σκληρά, είναι φανερό πως ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι”, ανέφερε.

“Όσοι λένε ότι θα δώσουν μια απότομη απάντηση εάν χτυπήσουν, δεν έχουν πάρει σαφώς ποτέ το οθωμανικό χαστούκι στη ζωή τους”, δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε μια θρυλική τουρκική πολεμική κίνηση που περιλαμβάνει ένα ισχυρό χτύπημα ανοιχτής παλάμης, με αποτέλεσμα ένα -κατά νοκ-άουτ ή ακόμα και κατάγματα κρανίου και θάνατο.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε επίσης στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν τόσο η Τουρκία όσο και οι ΗΠΑ. “Τι είδους συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι αυτό; Τι είδους συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι αυτό;” ρώτησε. “Ως πρόεδρος της Τουρκίας, [λέω] το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ, όλες οι χώρες [στη συμμαχία] είναι ίσες με τις ΗΠΑ”.

Ό,τι είναι για μας το Άφριν είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος, λέει ο Ερντογάν

Ό,τι είναι για την Τουρκία το Άφριν, το ίδιο είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι “η δική τους παλληκαριά είναι μέχρι να δουν τον τον τουρκικό στρατό”.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, “να μην νομίζουν ότι διαφεύγει της προσοχής μας η έρευνα φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις βραχονησίδες του Αιγαίου”.

Συνεχίζοντας είπε ότι “προειδοποιούμε από εδώ αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος λογαριασμούς. Όπως χαλάσαμε με την Επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη και τώρα με την Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας τα σχέδια εκείνων που κάνουν λάθος λογαριασμούς στα νότια σύνορά μας θα χαλάσουμε και τα σχέδια εκείνων. Ό,τι είναι για μας το Άφριν είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι το μόνο που θα γίνει είναι “να μειωθούν οι δραστηριότητές τους, να φτάσουν σε σημείο εξευτελιστικό”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία θα διαφυλάξει τα δικαιώματά της, που πηγάζουν από τις συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο”.

“Συνιστούμε στις ξένες εταιρείες που κάνουν δραστηριότητες στα ανοιχτά της Κύπρου να μην γίνονται εργαλείο της σε υποθέσεις που ξεπερνούν τα όρια και τη δύναμή τους εμπιστευόμενες την ε/κ πλευρά. Η δική τους παλληκαριά είναι μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας, τα αεροσκάφη μας. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η δουλειά δεν γίνεται μυστικά με τράβηγμα φωτογραφιών βράχων από μακριά, με συμφωνίες που δεν έχουν καμιά ισχύ και με μεταφορά γεωτρυπάνων στην περιοχή”, ανέφερε.

Όσον δεν σταματούν τα ελληνικά σκάφη να πηγαινοέρχονται στα Ίμια ο στρατός μας κάνει το καθήκον του, λέει ο Ταγίπ

Στα ελληνικά σκάφη επιρρίπτει ευθύνες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για το επεισόδιο (εμβολισμός πλοίου του ελληνικού λιμενικού) χθες το βράδυ στα Ίμια λέγοντας πως “όσο δεν σταματούν να πηγαινοέρχονται, ο τουρκικός στρατός κάνει το καθήκον του”. Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων μετά την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

“Οι Έλληνες χθες αργά το βράδυ πάλι εξέπληξαν στα Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη πηγαινοέρχονταν στα Ίμια. Εμείς από την αρχή είπαμε στην ελληνική πλευρά ‘μην τα κάνετε αυτά, μην μας προκαλείτε προβλήματα, ας αφήσουμε και τις παρενοχλήσεις στον αέρα, και στη θάλασσα το ίδιο’. Ασφαλώς ενόσω δεν σταματούν ο στρατός μας κάνει το καθήκον του. Χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα τελείωσε η δουλειά”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ, RT, ΤΟΥΡΚΙΑ – Κωνσταντινούπολη, MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: