“Ρωσική” κυβερνοεπίθεση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης, λέει το Βερολίνο




Μαζική επίθεση από χάκερς του εξωτερικού, δέχθηκε το διαδικτυακό σύστημα που χρησιμοποιεί η γερμανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα εκείνο του Υπουργείου Εξωτερικών. Την επίθεση, επιβεβαίωσε με σύντομη ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δίχως ωστόσο να μπει σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα όμως με το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), αλλά και το περιοδικό Σπίγκελ, πηγές ασφαλείας στο Βερολίνο δηλώνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Ρωσία και ειδικά η ομάδα χάκερς APT28, ομάδα που φέρνει και τη διαδικτυακή ονομασία Fancy Bear, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες πως στηρίζεται από την ρωσική κυβέρνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βασικός στόχος επίθεσης ήταν το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ κάποιες άλλες λένε πως θύμα της κυβερνοεπίθεσης έπεσε και το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Το DPA σημειώνει πως οι δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης κατάφεραν να περάσουν στο γερμανικό σύστημα κακόβουλα λογισμικά, αλλά και να αντιγράψουν αρχεία των γερμανικών Υπουργείων.

Φαίνεται πως η επίθεση αυτή διήρκεσε περίπου για ένα χρόνο και έγινε αντιληπτή από τις αρχές της Γερμανίας μόλις πριν λίγο καιρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών «η επίθεση βρίσκεται τώρα υπό έλεγχο και αντιμετωπίζεται με πολύ υψηλή προτεραιότητα».

Τις έρευνες διεξάγει την στιγμή αυτή η υπηρεσία Αντικατασκοπείας της Γερμανίας, αλλά και η μυστική υπηρεσίας «Προστασίας του Συντάγματος».

Το διαδικτυακό σύστημα της γερμανικής κυβέρνησης που επλήγη χρησιμοποιείται από όλα τα Υπουργεία, αλλά και από την Καγκελαρία.

Η ίδια ρωσική οργάνωση χάκερς είχε επιχειρήσει κυβερνοεπίθεση κατά του γερμανικού Κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2015, καθώς και την περίοδο πριν τις εθνικές εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ έχει επιτεθεί στο παρελθόν και εναντίον του ΝΑΤΟ.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 28/02/2018 20:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: