Προκλητικός και ο τουρκικός Τύπος για εξελίξεις στην ΑΟΖ: Καταλογίζει θράσος στην κυπριακή πλευρά




Για δεύτερη μέρα ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει εκτενείς αναφορές για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κάποιες εφημερίδες αποδοκιμάζουν τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η «Μιλλιέτ» με τίτλο “Θρασεία έκκληση από Ε/κ ηγέτη προς την Τουρκία”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά επανέναρξη διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που τερματιστεί η παρεμπόδιση από την Τουρκία των ερευνών για φυσικό αέριο. “Θρασεία πρόταση από Ε/κ ηγέτη στην Τουρκία”, είναι και ο τίτλος της Σαμπάχ.

Η εφημερίδα Χαμπέρτουρκ με τίτλο “Θερμαίνονται τα νερά στη Μεσόγειο. Νέα κίνηση από διοίκηση νοτίου Κύπρου” αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία μεταδόθηκε αυτούσια από το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Η Χουριέτ έχει τίτλο στην έντυπη έκδοσή της “Το τουρκικό ναυτικό εμπόδισε Ιταλούς, οι Ε/κ έτρεξαν στην ΕΕ”, ενώ στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο “Νέα κίνηση από ε/κ τομέα στην κρίση φυσικού αερίου” και υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε νομοσχέδιο Αναστασιάδη στη Βουλή για να κατατεθούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο σε ένα κρατικό ταμείο και μετά τη λύση να διαμοιραστούν.

Η Ακσάμ με τίτλο “Το ναυτικό μας είπε ‘στοπ’ στο λαθρεμπόριο φυσικού αερίου”, σχολιάζει ότι “το ύπουλο σχέδιο συνεχίζεται” και υποστηρίζει ότι “με άδικο τρόπο νοίκιασαν τα τεμάχια σε ξένες εταιρείες”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κωνσταντινούπολη
22/02/2018 11:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: