Πολύωρες ανακρίσεις του Στήβ Μπάνον από τον Ρόμπερτ Μιούλερ. Απολύσεις Κόμεϊ και Φλίν στο επίκεντρο!




Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Στήβ Μπάνον, ανακρίθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την υπόθεση πιθανής συνεργασίας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ, με τη Ρωσία, για πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Προέδρου, ανακρίθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον Μιούλερ, για πάνω από είκοσι ώρες για την υπόθεση με τη Ρωσία, και άλλα θέματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο Μπάνον, αποχώρησε από τη θέση του στο Λευκό Οίκο και ανέλαβε επικεφαλής της ιστοσελίδας, Breitbart, αλλά εκδιώχθηκε και απο εκεί όταν ασκησε κριτική  στον Πρόεδρο και την οικογένεια  του στο βιβλίο του Μάϊκλ Γούλφ, με αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη της οικογένειας Μέρσερ, που χρηματοδοτεί το Breitbart.

Σύμφωνα με πηγές, κοντά στην έρευνα Μιούλερ, στο μεγαλύτερο μέρος της ανάκρισης, εδόθηκε έμφαση, στις απολύσεις του πρώην Διευθυντή του FBI, Τζέημς Κόμεϊ, και του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάϊκλ Φλίν, από το Λευκό Οίκο.

Ο Στήβ Μπάνον, μετά από εβδομάδες που βρίσκονταν σε κόντρα με το Κογκρέσο για την παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου Τράμπ, παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής για συνεχιστεί η ακρόαση που είχε διακοπεί, λόγω άρνησής του να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από την έρευνα για τη Ρωσία.

Αποχώρησε από την ακρόαση μετά απο 4 ώρες, απαντώντας σε ερωτήσεις που ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, είχε συμφωνήσει με τον νομικό σύμβουλο της Επιτροπής.

Η Επιτροπή είχε κλητεύσει επίσημα τον Μπάνον, μετά την άρνησή του στην αρχική παρουσία του ενώπιον της, στις 16 ιανουαρίου, όπου είχε αρνηθεί να απαντήσει για θέματα που είχαν να κάνουν με τη μεταβατική περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές, τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, και μετά την αποχώρηση του από τη θέση του.

Η διορία της κλήτευσης, είχε αναβληθεί τρείς φορές, λόγω διαπραγματεύσεων μεταξύ των νομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου και της Επιτροπής, αναφορικά με το τι θα μπορούσε να συζητήσει ο Μπάνον, ενώπιον της Επιτροπής.

Βουλευτές στην Επιτροπής, άφησαν να εννοηθεί ότι εάν συνεχίσει την ίδια  στρατηγική μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για να κατηγορηθεί για προσβολή του Κογκρέσου.

 

16 Φεβρουαρίου, 2018 09:30
MIGNATIOU.COM, NBC.NEWS
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: