Πιθανός ο έλεγχος απόδοσης ομολόγων από την ΕΚΤ και μετά τη λήξη της χαλάρωσης, λέει ο Κερέ

Benoit Coeure, Executive Board of the European Central Bank (ECB). FILE PHOTO, EPA,STEPHANIE LECOCQBenoit Coeure, Executive Board of the European Central Bank (ECB). FILE PHOTO, EPA,STEPHANIE LECOCQ

Το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να παρέχεις σαφή καθοδήγηση για τα επιτόκια, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε, σύμφωνα με το διεθνές οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι ο όγκος των περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ που αναμένεται να φτάσει τα 2,55 τρισ. ευρώ είναι αρκετός για να κρατήσει υπό έλεγχο τις αποδόσεις των ομολόγων ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

«Στο μέλλον, το Ευρωσύστημα μπορεί να συμπεριφέρεται ως αγοραστής, να περιορίσει τη μεταβλητότητα και να διασφαλίσει τους κατάλληλους οικονομικούς όρους, μόνο στο μέτρο που παρέχει αποτελεσματική καθοδήγηση σχετικά με την πορεία των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων», υπογράμμισε.

24/02/2018 18:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Πιθανός ο έλεγχος απόδοσης ομολόγων από την ΕΚΤ και μετά τη λήξη της χαλάρωσης, λέει ο Κερέ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*