Παραιτήθηκε o υιός Τραμπ από το σχέδιό του να εκφωνήσει “πολιτική” ομιλία στην Ινδία




Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζoyniro .γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε το σχέδιό του να εκφωνήσει μια ομιλία σχετικά με τις εξωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί, μετά τις προειδοποιήσεις ειδικών σε θέματα δεοντολογίας να αποφύγει να αναμιχθεί σε ζητήματα πολιτικής όντας απλός ιδιώτης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ πραγματοποιεί περιοδεία στην Ινδία για να προωθήσει τα κατασκευαστικά σχέδιά του σε πολλές πόλεις. Αμερικανικές οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα δεοντολογίας στις ΗΠΑ σημείωναν ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων αν προωθεί την εμπορική ονομασία “Τραμπ” ενώ ο πατέρας του είναι στον Λευκό Οίκο.

Ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα επρόκειτο να μιλήσει με θέμα “Αναδιοργανώνοντας τον Ινδο-Ειρηνικό: Η Νέα Εποχή Συνεργασίας” αλλά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο όπου θα συμμετείχε, άλλαξε τα σχέδιά του: αντί για αυτό, είχε απλώς μια συζήτηση σχετική με τις επιχειρήσεις του, χωρίς να αναφερθεί σε θέματα πολιτικής.

“Βρίσκομαι εδώ για δουλειές, δεν εκπροσωπώ κανέναν” τόνισε στο συνέδριο που οργάνωσαν η εφημερίδα Economic Times και η τράπεζα Yes Bank.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ είχε καλέσει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ινδία αυτήν την εβδομάδα να φροντίσει ώστε η πρεσβεία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην παράσχουν τη στήριξή τους στον Τραμπ Τζούνιορ, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ σχολίασε ότι πηγαίνει στην Ινδία εδώ και πάνω από μια δεκαετία για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Οργανισμού Τραμπ αλλά παραδέχτηκε ότι μετά την εκλογή του πατέρα του στην προεδρία του ΗΠΑ αναγκάστηκε να επιβάλει κάποιους περιορισμούς στον εαυτό του. “Δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς για να φτάσουμε εδώ, αυτή θα ήταν η ώρα να επωφεληθούμε, όμως γίνεται μια μεγάλη θυσία” είπε, προτού προσθέσει: “Αλλά θα επιστρέψουμε, μόλις αποχωρήσουμε από την πολιτική”.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

23/02/2018 21:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέο Δελχί, Ινδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: