Όταν ο Ερντογάν αλώνιζε στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, οι πολιτικοί παρήγαγαν μίσος στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κοιτά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/, ΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κοιτά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/, ΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω το θέαμα αποκρουστικό, διότι σέβομαι απόλυτα τους κανόνες της Δημοκρατίας. Της Δημοκρατίας που αποδέχεται και αυτούς που στοχεύουν να την καταλύσουν, όπως είναι οι υποστηρικτές των ναζί της Χρυσής Αυγής που χθες εμφανίστηκαν ως τιμητές των πάντων…

Όσοι είχαμε την υπομονή να παρακολουθήσουμε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κυριαρχηθήκαμε από θλίψη για το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας.

Δεν θα εξετάσω τους λόγους της χθεσινής συνεδρίασης που κατέληξε να αποφασίσει να οδηγήσει σε εξεταστική δέκα πολιτικούς, διότι δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας. Για τα θέματα αυτά αποφασίζει η αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία χθες κατηγορήθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από βουλευτές των μεγάλων κομμάτων, μέσα στο «Ναό της Δημοκρατίας».

 • Σκεφτόμουν ότι την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί μας καθυβρίζονταν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε «ζωντανή» μάλιστα μετάδοση, την ίδια ώρα που ο διχασμός έφτασε στο ζενίθ, οι Τούρκοι αλώνιζαν στο Αιγαίο και στις κυπριακές θάλασσες.

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με τον πιο αισχρό τρόπο, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός πολιτικός κόσμος διαθέτει την …πολυτέλεια να ξεκατινιάζεται στη Βουλή για τις μίζες και τη διαφθορά που ακόμα κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή.

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ενεργοποιεί τη συμφωνία του Ιανουαρίου του 1996, που καθιστούσε «γκρίζα ζώνη» τα Ίμια φτάνοντας στο σημείο να διαλαλεί ότι οι βραχονησίδες είναι τουρκικές. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό για άλλη χώρα. Και ο λόγος είναι επειδή από το 1996 όλοι ήξεραν αλλά έκρυβαν κάτω από το χαλί το γεγονός της αποδοχής της «γκρίζας ζώνης». Έχουν ευθύνη όλοι, όχι μόνο ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που αποδέχθηκε τη συμφωνία, η οποία γκρίζαρε το Αιγαίο.

Έχουν ευθύνη και όσοι ακολούθησαν και δεν διαμαρτυρήθηκαν. Δεν τιμωρήθηκε κανένας γι’ αυτή την απαράδεκτη πράξη -όχι ότι περίμενα ότι θα συμβεί- και όλοι έμειναν στο θέμα της σημαίας επειδή είναι «πιασάρικη» η κουβέντα του Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι τη σημαία από τα Ίμια θα την έπαιρνε ο αέρας και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα την αντικαθιστούσε. Αν δεν είχαμε βρει το σχετικό έγγραφο με τον Θανάση Έλλις στα απόρρητα αμερικανικά αρχεία, η ιστορία θα γραφόταν με ψέματα.

 • Έβλεπα χθες και αυτόν τον άθλιο οπαδό των ναζί, τον Μιχαλολιάκο να εκμεταλλεύεται τη Δημοκρατία, την οποία μισεί βεβαίως, και να αναφέρεται στους όρους της συμφωνίας για τα Ίμια χρησιμοποιώντας το περιεχόμενο των εγγράφων που εμείς βρήκαμε και με μεγάλο κόστος. Και δεν ντρεπόταν να κάνει τον σούπερ πατριώτη, αυτός που σαγηνεύεται από τους Γερμανούς ναζί. Μολύνει και την υπόθεση της Κύπρου με τη δήθεν υποστήριξή του στον αγώνα για απελευθέρωση. Διότι υποστηρικτής της χούντας είναι και σήμερα, των στρατιωτικών που πρόδωσαν το νησί και άνοιξαν ορθάνοικτα τις πόρτες για τους Τούρκους.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, οι ναυτικές δυνάμεις του Ερντογάν, ανάγκαζαν μία μεγάλη εταιρεία, την ιταλική ΕΝΙ, να σταματήσει τη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ουσία να αποχωρήσει. Η Τουρκία εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ εξευτελίζοντας το Διεθνές Δίκαιο. Δεν συγκινήθηκε κανείς στις μεγάλες πρωτεύουσες. Και ο πρόεδρος της Τουρκίας πήρε ξανά το λάθος μήνυμα. Ότι αν προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες, θα παραμείνει ατιμώρητος.

Άκουσα πολλούς εκ των ομιλητών στη Βουλή να «θρηνούν» για τα συμβαίνοντα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Και αναρωτήθηκα: Δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι; Αλλά ποιος να χάσει την ντροπή για να την βρουν οι Έλληνες πολιτικοί.

 • Από την Ελλάδα απουσιάζει η υπευθυνότητα όταν πρόκειται να αντιμετωπιστούν αυτά που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «εθνικά θέματα». Είναι μία πολύ σημαντική λέξη η υπευθυνότητα, η οποία είναι άγνωστη στο πολιτικό προσωπικό. Η ανευθυνότητα είναι που τους χαρακτηρίζει.

Ξεκαθαρίζω ότι στα θέματα της διαφθοράς είμαστε πάντα απόλυτοι, διότι είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην άβυσσο. Εάν υπάρχουν στοιχεία για τους πολιτικούς, αυτοί πρέπει να τιμωρούνται. Εάν δεν υπάρχουν πρέπει να αποφεύγεται το στήσιμο της αρένας… Διότι όταν έρθει η στιγμή για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας η πολυπόθητη ενότητα δεν θα επιτευχθεί. Δυστυχώς χθες στη Βουλή παρακολουθήσαμε ένα ακραίο διχασμό…

 • ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην Κύπρο, με το που κάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν τις προκλήσεις της Τουρκίας, παρουσιάστηκαν όλοι. Μέχρι πριν 18 μέρες «σκοτωνόντουσαν» λόγω των εκλογών. Στο νησί ξεχνούν τις όποιες κομματικές διαφορές τους όταν η Πατρίδα κινδυνεύει. Στην Ελλάδα; Τους είδαμε χθες στη Βουλή. Απύθμενο το κομματικό μίσος…

5 Comments on "Όταν ο Ερντογάν αλώνιζε στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, οι πολιτικοί παρήγαγαν μίσος στη Βουλή"

 1. φωνή βοώντος εν τη ερήμω

 2. Mια χαρα τα λετε οσο αφορα τη διχονοια, αλλα δυστυχως το εξουσιαστικο συστημα στην Ελλαδα, αποτελειται απο ……, και αυτο που αναφερω δεν ειναι υβριστικη παραπομπη αλλα πραγματικοτητα.
  Οσο για τον Μιχαλολιακο, οσο συμπλεει με τα εθνικα δεν με ενοχλει (ουτε τον ψηφιζω βεβαιως), θα με ενοχλουσε αν συμφωνουσε με την Μερκελ και τη Γερμανια του σημερα η οποια συνεχιζει το εργο των Ναζι, και χαραζει Ευρωπαικα συνορα. Δεν γινεται να τον αντιμετωπιζεται με ορους του παρελθωντος στη συγκεκριμενη αναφορα και σε σχεση με αυτα που ειπε, ωστο καλα κανετε και δεν ξεχνατε και αναφερετε τα παλαιοτερα για να μην ξαναεπαναληφθουν. Ωστοσο το θεμα δεν ειναι αυτος(δεν κυβερνα ο Μιχαλολιακος) αλλα ο τσιπρας.

  Οι Τουκοι ξηλωνουν το πλοιο του λιμενικου, εισβαλουν και διεκδικουν την Κυπριακη αοζ, υπερασπιζονται μαζι με τη Γερμανια την δηθεν ‘Μακεδονια’ του Ζαεφ, οι Αλβανοι αναβαλουν την διευθετηση της Αοζ, και ο Τσιπρας θυμηθηκε να κανει καθαρση.
  Αυτο ειναι εξευτελισμος ενος κρατους.

 3. ΜΙΝΕΣΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ | February 22, 2018 at 1:58 PM | Reply

  ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΑΓΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΦΗΓΚΟΦΩΛΙΑ ;;;;;;;;;;;;;

 4. Δεν παρήγαγαν μίσος γενικώς οι πολιτικοί.Για κάντε μας τη χάρη…Αυτό το κάνουν μόνον οι συριζανέλ.Δεν το καταλάβατε;

 5. Εθνικο αισχος είναι η πλεον ηπια αποδοχή της εικονας των Ελληνων βουλευτων Όταν και αν ξυπνησουν φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργα.Βαγγελης Κατσανης

Leave a comment

Your email address will not be published.

*