“Ώρα ευθύνης” για τους Ευρωπαίους ηγέτες: Οι τουρκικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ηγέτες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Πηγή: EUΟι ηγέτες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Πηγή: EU

Με τα τουρκικά πλοία να βρίσκονται νότια της Κύπρου και να απειλούν ακόμα και με βύθιση το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000, αλλά και τις τουρκικές απειλές να συνεχίζονται στο Αιγαίο, ξεκίνησε πριν από λίγο η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή πλευρά βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει ανοιχτά το θέμα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΑΟΖ αλλά και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής ώστε να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και Κύπριος Πρόεδρος θα έχουν συναντήσεις από κοινού με τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Πάολο Τζεντιλόνι καθώς τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία εμπλέκονται με εταιρείες τους στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις όμως θα τεθούν επί τάπητος και στην τετραμερή συνάντηση Μέρκελ, Γιούνκερ, Μπορίσοφ και Τσίπρα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πήρε μέρος στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ανεβάζοντας μάλιστα στο Twitter και σχετικό στιγμιότυπο

Be the first to comment on "“Ώρα ευθύνης” για τους Ευρωπαίους ηγέτες: Οι τουρκικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*