Όλοι θέλουν το Mega εκτός από τους μετόχους του: Δεν έχει κριθεί ακόμα η τύχη του…




Παρά το γεγονός ότι οι μέτοχοί του, που έβγαλαν εκατομμύρια στις πλάτες των εργαζομένων, το εγκατέλειψαν, το Mega φαίνεται ότι είναι εννιάψυχο! Έλαβε παράταση μερικών ημερών από το ΕΣΡ, το οποίο βεβαίως δεν έχει ευθύνη για το πιθανό κλείσιμό του. Την ευθύνη έχουν οι μέτοχοι του, που είναι και οι πιό πλούσιοι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το τραυματισμένο Μεγάλο Κανάλι, κατέχει και σήμερα ζηλευτή θέση στις τηλεθεάσεις και μάλιστα κτυπά στα ίσια άλλα κανάλια που έχουν και καινούργιο πρόγραμμα. Στον πόλεμο εναντίον του Mega, συνασπίστηκαν οι τέσσερις βασικοί καναλάρχες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν το μερίδιο της διαφήμισης που αναλογεί στο Μεγάλο Κανάλι. Την ίδια στιγμή τα δανεικά τους από τις τράπεζες είναι περισσότερα από αυτά του Mega.

Στις 5 Μαρτίου θα κληθεί σε ακρόαση η Τηλέτυπος ΑΕ  από το ΕΣΡ για να κριθεί αν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει. Η αρχική σκέψη ήταν να κληθεί την 1η Μαρτίου, αλλά αυτό άλλαξε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν προσήλθε η Τηλέτυπος, μητρική εταιρεία του Mega, έχοντας ενημερώσει με επιστολή για την προσφυγή της,  στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η προσφυγή θα εκδικαστεί, μαζί με εκείνες του  Alpha, του ΣΚΑΪ, του Star, του ΑΝΤ1  και της ΕΙΤΗΣΕΕ, στις 2 Μαρτίου. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ προσήλθαν το Μακεδονία TV και το ΑΡΤ TVκαι υποστήριξαν πως είναι πλέον θεματικοί ή περιφερειακοί σταθμοί. Για το αν θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ή όχι, θα υπάρξει διάσκεψη από το ΕΣΡ στις 28 Φεβρουαρίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: