“Φωνάζει” ο Τραμπ: Κατήγγειλε τις “ψεύτικες κατηγορίες” που “καταστρέφουν ζωές”




Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα τις «ψεύτικες κατηγορίες» που «καταστρέφουν ζωές», μετά την παραίτηση στη διάρκεια της εβδομάδας δύο εργαζόμενων στον Λευκό Οίκο, που κατηγορούνται από τις πρώην συζύγους τους για ενδοοικογενειακή βία.

«Άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται και να διαλύονται μόνο και μόνο λόγω κάποιων κατηγοριών. Ορισμένες είναι αληθινές και ορισμένες είναι ψεύτικες. Ορισμένες είναι παλιές και ορισμένες είναι πρόσφατες. Κάποιος που κατηγορείται ψευδώς δεν μπορεί να το ξεπεράσει, η ζωή του και η καριέρα του έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πια αμερόληπτες διαδικασίες;» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτό το μήνυμα υποστήριξης μοιάζει να απευθύνεται σε δύο πρώην εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο, στον Ρομπ Πόρτερ και τον Ντέιβιντ Σόρενσεν, οι οποίοι παραιτήθηκαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, παρ΄όλο που αρνήθηκαν τα γεγονότα που τους αποδίδονται.

Ο Ρομπ Πόρτερ, γραμματέας του προσωπικού του Λευκού Οίκου, κατηγορείται από δύο πρώην συζύγους του για φυσική βία και ψυχολογική κακοποίηση. Η μία από αυτές δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Παρασκευή (χθες) πως ζούσε υπό καθεστώς «διαρκούς τρόμου» στη διάρκεια της σχέσης της με τον Πόρτερ. Ο τελευταίος παραιτήθηκε την Τετάρτη.

Ο Ντέιβιντ Σόρενσεν, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη συγγραφή των προεδρικών ομιλιών, παραιτήθηκε από τη θέση του την Παρασκευή. Η πρώην σύζυγός του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε υποστεί φυσική βία από τον Σόρενσεν.

10/02/2018 23:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: