Το επίδομα ενοικίου ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει την Αντωνοπούλου




Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε από την πληροφορία ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες.

Η Ράνια Αντωνοπούλου παραιτήθηκε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της, Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι από τους πλέον ευκατάστατους πολιτικούς, σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Είχε προηγηθεί, νωρίτερα, σήμερα, δήλωση της κ. Αντωνοπούλου, με την οποία υποστήριζε ότι η χορήγηση ενοικίου που λάμβανε ήταν απολύτως νόμιμη, πως έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων ενώ ζητούσε να κριθεί για το έργο της και όχι για ένα ζήτημα, που όπως υποστηρίζει, προέκυψε από την αντιπολίτευση για μικροπολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης καθώς εκτός της  θέση που αφήνει κενή η κ. Αντωνοπούλου δεν έχει ακόμη οριστεί αντικαταστάτης του Αν. Υπουργού Παιδείας Γ. Ζουράρι ενώ θα γίνουν και αλλαγές σε τουλάχιστον άλλα δύο Υπουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

26/02/2018 16:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: