Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συναντάται με την ειδική σύμβουλο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ




Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30 στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Αναπληρωτή Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο και Ειδική Αντιπρόσωπό του στο νησί Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ είχε δηλώσει χθες στο ΚΥΠΕ πως η κ. Σπέχαρ συναντάται με τον κ. Αναστασιάδη κατόπιν δικού του αιτήματος “για να ακούσει” όσα έχει να της πει.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει επίσης χθες στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κάνει κατά τη συνάντηση αναφορά στον τρόπο με τον οποίο βλέπει μια ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών, στο πού αυτή πρέπει να στηρίζεται, και ποιά πρέπει είναι τα δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρχουν πραγματικές προοπτικές θετικής κατάληξης.

Είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει με την αξιωματούχο των ΗΕ τις εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την κ. Σπέχαρ συνοδεύουν στη συνάντηση συνεργάτες της ενώ από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, και μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Σπέχαρ μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/02/2018 10:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: